Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,068 $

Toroczkai László Magyar Péternek: egy picivel több alázatot szeretnék javasolni

Toroczkai továbbra is hazugnak tartja Magyart, így nyilvános, élő vitára hívta – a többi EP-listavezetővel együtt.

...svg content...Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke egy YouTube-videóban arról beszélt, miszerint három lehetőséget lát, kik állhatnak Magyar Péter, a TISZA Párt alelnöke mögött, akik anyagilag támogatják. Egyik lehetőségként a Fideszt, másik lehetőségként Csányi Sándort, míg utolsóként az amerikai háttérhatalmat említette, bár személy szerint utóbbit tartja a legvalószínűbbnek. Természetesen mindezt Magyar sem hagyta szó nélkül, s egy igen hosszú Facebook-posztban fejtette ki, miért tartja „konteónak” ezeket az állításokat.

„Nos, el kell, hogy keserítsem, Magyar Péter, valamint a Talpra Magyarok! Közössége és a TISZA Párt mögött nem a fentiek állnak, hanem napról napra egyre több magyar honfitársunk, önkéntesek, segítők, aktivisták, szimpatizánsok tízezrei” – hangsúlyozta a Diákhitel Központ egykori vezetője Toroczkainak, aki nemrégiben egy hosszú sajtóközleményben reagált minderre. Elmagyarázta, miért neki van igaza, miközben hangsúlyozta, hogy Magyar Péter csak a levegőbe beszél – szúrta ki az Index. Elsőként azzal kezdte, hogy ő teljesen tényszerűen, nyugodtan beszélt végig a videójában.

Ezzel szemben Magyar Péter ingerülten, szinte dühösen válaszolt neki a nyilvánosság előtt. Plusz ő „dokumentumokkal, ingatlan- és cégpapírokkal, tárgyi, látható bizonyítékokkal” támasztotta alá a mondandóját, míg Magyar csak sejtetett, és konkrétumok helyett sugallni próbált dolgokat – például hogy egyes Mi Hazánk-képviselők a Fidesztől kapják a fizetésüket. „Természetesen erről sem mutat be semmilyen bizonyítékot, de én arra könnyen tudok bizonyítékot mutatni, hogy az igazság ezzel éppen ellentétes” – írta a pártelnök, aki ezt követően azzal folytatta:

Szerinte ezek csak olyan politikusok lehetnek, akik kiléptek a Mi Hazánkból, és átmentek a Fideszbe – több ilyenről is tudomása van. Egyúttal azt állította, hogy Magyar biztosan találkozott amerikai üzletemberekkel (hiszen egy igazságügyi miniszter férje volt), emellett Duda Évával és Molnár Áronnal is, mert legfontosabb szövetségese és társa, Nagy Ervin ismeri ezeket az embereket, és szerepelt már egy fotón velük és/vagy rokonaikkal. A Mi Hazánk elnöke úgy látja, a Magyar Péter és Varga Judit által alapított egyesület szálai is Duda Évához vezetnek valahogyan.

„Értem, hogy százezer ember kiment a tüntetésére, valamint a vonyarcvashegyi diszkóban ezerötszáz fiatal úgy ünnepelte, mintha ő lenne a feltámadott Michael Jackson (ezt Magyar Péter maga mondta), de egy picivel több alázatot szeretnék javasolni neki” – üzente Toroczkai Magyarnak. Végül még hozzátette: „A Mi Hazánk Mozgalomra 332 ezren szavaztak a 2022-es választásokon, így remélem, elfogadja a kihívásomat egy élő, nyílt vitára. Ugyanúgy, ahogy Deutsch Tamás, Dobrev Klára, és minden listavezető. Ezzel tartozunk a magyar népnek”.

Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy a Moszkvai Egyetem docensei, szakértői szerint a TISZA Párt alelnökének mozgalma nem veszélyes a magyar kormány hatalmára, s a kegyelmi botrány sem jelenthet gondot ebből a szempontból. Mindemellett abban is biztosak, hogy a Fidesz–KDNP simán megnyeri az európai parlamenti választásokat, és meg sem ingatja a hatalmukat az elmúlt pár hónap eseménysorozata. De arról is beszámoltunk, hogy Donáth Anna, a Momentum elnöke és EP-listavezetője szerint „a céljaik közösek” a jogászból lett politikussal, azt viszont aggódva figyeli, hogy Magyar színre lépésével veszélyes magatartásminták szabadultak el az ellenzéki világban.

Szentkirályi Gyurcsányról és Karácsonyról: rémálom mind a két ember

Rémálomnak nevezte Szentkirályi Alexandra Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt, akik közül csak egyvalaki vezetheti Budapestet.