Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,36 Ft
Euró
385,91 Ft
Font
451,47 Ft
Bitcoin
69,907 $

Magyar Péter reagált Toroczkai László videójára, s elárulta, ki áll mögötte valójában

A TISZA Párt alelnöke válaszolt Toroczkai László feltevéseire, miszerint vagy a Fidesz, vagy Csányi Sándor, vagy amerikai háttérhatalom áll a politikus mögött. De Magyar azt is elárulta, mi az igazság.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke a Megmutatjuk, hogy kik állnak valójában Magyar Péter mögött című videójában arról beszélt, miszerint három lehetőséget lát, hogy ki áll Magyar Péter, a TISZA Párt alelnöke mögött: az egyik a Fidesz, a másik Csányi Sándor, a harmadik lehetőség pedig az amerikai háttérhatalom, bár ő maga utóbbi tartja a legvalószínűbbnek, miszerint Magyar „az amerikai háttérhatalom és oltáslobbi embere”. Mindezt természetesen a Diákhitel Központ volt vezetője sem hagyta szó nélkül.

Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

A közösségi médiás oldalán megjelent bejegyzés a következő címet kapta: „Reagálás Toroczkai Lászlónak, a Fidesz jobboldali szatelit pártjának, a Mi Hazánk elnökének hazugságoktól hemzsegő konteójára”. A posztban pedig azt írja, Toroczkai tegnapi YouTube-videójában „valótlanságoktól hemzsegő mesedélutánt” tartott arról, hogy kik állnak mögötte. Mint fogalmazott, a Mi Hazánk elnökének állításait „még egy alusisakos Pataky Attila is megirigyelné”, s véleménye szerint azok után, hogy a Fidesz milliárdokat költ a lejáratására – a gyermekeit, családját, barátait sem kímélve –, senki sem gondolhatja, hogy a párt áll mögötte.

Csányi Sándorral pedig üzleti vacsorák alkalmával „talán háromszor” találkozott, „5-10 mondatnál” nem beszéltek többet. Ezt követően a TISZA párt alelnöke azzal folytatta: „Nos, tisztázzuk, soha nem találkoztam semmilyen amerikai tisztviselővel, vagy az USA-hoz köthető semmilyen üzletemberrel. Semmilyen támogatást nem fogadtam/fogadtunk, és nem is fogunk elfogadni az Egyesült Államokhoz köthető forrásokból”. Majd hozzátette, hogy a gyógyszerlobbit és oltásellenes konteót illetően nincs mondanivalója, az ezekkel kapcsolatban emlegetett személyeket nem ismeri. Egyúttal kiemelte:

„Nos, el kell, hogy keserítsem, Magyar Péter, valamint a Talpra Magyarok! Közössége és a TISZA Párt mögött nem a fentiek állnak, hanem napról napra egyre több magyar honfitársunk, önkéntesek, segítők, aktivisták, szimpatizánsok tízezrei”. Magyar végül azzal zárta a Facebookon közzétett bejegyzését, amit az Index szúrt ki, hogy „Toroczkai elnök úr helyében hazug konteók helyett inkább arról tájékoztatnám a Mi Hazánk szimpatizánsait, hogy még mindig heti szinten egyeztetnek-e a Fidesszel, még mindig Dúró Dóra tartja-e a kapcsolatot Kocsis Mátéval, és előfordulhat-e, hogy egyes képviselőik rajta vannak a Fidesz fizetési listáján. És akkor az orosz befolyásról ne is beszéljünk…”.

Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy orosz szakértők szerint Magyar Péter mozgalma nem veszélyes a magyar kormány hatalmára, mindemellett úgy vélik, a kegyelmi botrány sem jelenthet gondot ebből a szempontból. De arról is beszámoltunk, hogy Donáth Anna, a Momentum elnöke és EP-listavezetője videóüzenetet küldött a jogászból lett politikusnak, amelyben arról beszélt, „a céljaik közösek”, de azt aggódva figyeli, hogy Magyar színre lépésével veszélyes magatartásminták szabadultak el az ellenzéki világban. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy továbbra is az egyik legfelkapottabb tartalom a Varga Judit-interjú.