Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,39 Ft
Euró
396,17 Ft
Font
468,63 Ft
Bitcoin
65,567 $

Toni Kroos bejelentette a visszavonulását, utolsó meccseire készül

Toni Kroos úgy döntött, nem marad a Real Madrid játékosa, de máshol sem lép már pályára azt követően, hogy véget ér a közelgő Európa-bajnokság.

...svg content...Fotó: EPA/FILIP SINGER
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Kroos nem sokkal ezelőtt jelentette be, hogy visszavonul a profi futballtól, nem folytatja tovább. A Real Madridnál bíztak benne, hogy marad még egy évet, és ezzel együtt számos más kérője is volt, köztük angol sztárcsapatokkal, de hiába. A német legenda most az utolsó mérkőzéseire készül, miután úgy döntött, nem játszik többé ezen a szinten.

Kroos nem azonnal vonul vissza, mert hamarosan pályára lép a Bajnokok Ligája döntőjében a Real Madriddal a Dortmund ellen, majd részt vesz a német válogatottal az Európa-bajnokságon. Ahogyan a klasszis középpályás fogalmazott, 2014. július 17. megváltoztatta az életét, ugyanis ez volt az a nap, amikor bemutatták Madridban. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Hozzátette, mindez magánemberként és játékosként is nagy hatással volt rá. A világ legnagyobb klubjának nevezte a Realt, de 10 év után ez a fejezet most véget ér számára. Sosem feledi el azt a sikeres időszakot, ami mögötte van a megannyi győzelemmel, és külön köszönetet szeretne mondani azoknak, akik nyitott szívvel fogadták és bíztak benne.

Kroos egyedül döntött a visszavonulásáról

Mint azt Fabrizio Romano is írta, Kroos különösen szeretne köszönetet mondani a madridiaknak, mert már az első naptól kezdve sok szeretetet kapott tőlük, egészen az utolsóig. Ahogyan ő fogalmazott, ez a döntése azt is jelenti, hogy aktív pályafutása ezen a nyáron az Eb után véget ér.

Büszke arra, hogy megtalálta a megfelelő időpontot ahhoz, hogy meghozza ezt a döntést, amit egyedül tehetett meg. Mindig is az volt az ambíciója, hogy a teljesítménye csúcsán fejezze be a karrierjét, most pedig izgatottan várja a BL-döntőt, és egyértelműen az a célja, hogy győzelemhez segítse csapatát, amivel megint történelmet írnának.

A 34 éves játékos még éveket maradhatott volna a futballban, de ez a saját döntése. Pályafutását 2007-ben kezdte a felnőttek között a Bayern München második csapatánál, majd röviddel ezután megérkezett a nagyok közé. 2009 és 2010 között a Leverkusennél is letette a névjegyét kölcsönben, addig a Münchent 2014-ben hagyta el, míg a német válogatottat 2010 óta képviseli.