Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,29 Ft
Bitcoin
27,124 $

M1-es tömegbaleset áldozatának édesapja: nem lehetett felismerni a fiamat

Fotó: Kiégett és sérült gépjárművek az M1-es autópályán Herceghalomnál, ahol öt kamion és 37 autó ütközött össze, mindkét irányban lezárták az autópályát 2023. március 11-én. A balesetben érintett öt kamion és 37 személygépkocsi közül 19 jármű kiégett, és összesen 26 ember sérült meg. Közülük hatan életveszélyesen, heten pedig súlyosan sérültek. MTI/Lakatos Péter
Baleset
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A nyugdíjas férfi szerint a menyével már elmondták a gyerekeknek, mi történt az apukájukkal, mert nem akartak sokáig titkolózni előttük, s próbálnak mindent megtenni, hogy a kicsik minél kevésbé érezzék a hiányát.

Az M1-es autópályán történt tömegkarambolban 39-en megsérültek, közülük 12-en súlyosan, egy 44 éves férfi pedig életét vesztette. N. Ádám Budapest egyik legjobb masszázsszalonját üzemeltette, s thaiföldi származású feleségével négy gyermeket neveltek.

Soron kívül Most emeltek vádat egy férfi ellen, aki 2013-ban megerőszakolt egy 17 éves lányt

A férfi holttestére a műszaki mentéskor egy kiégett kocsi alatt találtak rá. A Blikk felkereste a férfi édesapját, aki elmondta, hogy a baleset idején ők vigyáztak a három unokára, s az autóban csak a legkisebb, kétéves gyermek és szülei utaztak.

A feleség elmondása szerint az ütközés után arra koncentrált, hogy a kisfiút kimentse, s ehhez még az ajtót is ki kellett rúgnia. Vélhetően a nagy füsttől és portól nem látta a férjét a nagy kavarodásban, így ő is csak késő este értesült a halálhírről.

A megözvegyült asszonyt és a lábtörés miatt begipszelt végtagú gyermeket néhány nap után hazaengedték a kórházból, azóta a budapesti otthonukban próbálják feldolgozni mindazt, ami a családjukkal történt.

„A baleset estéjén csöngettek a rendőrök nálunk, majd közölték, hogy mi történt. A fiam úgy megégett, hogy csak az igazolványáról lehetett azonosítani. Nem lehetett felismerni Ádámot, az arca is összeégett. Ugyan a menyem zúzódásos sérülésekkel megúszta, de lelkileg ő is nagyon rosszul van. Nekünk kell most a családot összetartani ebben a nehéz helyzetben”

– mondta a könnyeivel küszködő édesapa.