Clouds
21 Budapest
Dollár
345,45 Ft
Euró
370,80 Ft
Font
432,61 Ft
Bitcoin
26,923 $

Tom Hanks úgy látja, hogy halála után is tovább színészkedhet

Fotó: Tom Hanks amerikai színész az Elvis című film bemutatóján a 75. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2022. május 25-én. Az Elvis Presley életéről szóló zenés filmet az ausztrál Baz Luhrmann rendezte. MTI/EPA/Sebastien Nogier
Smart

Szabó Kata

Szerkesztő

A színész szerint a mesterséges intelligencia segítségével halála után is folytathatja a színészkedést.

Tom Hanks úgy véli, hogy a mesterséges intelligencia erejének köszönhetően halála után is szerepelhetne új filmekben, ám mindez nem feltétlenül tetszik neki.

Soron kívül Szoboszlai Dominikot berendelte a Lipcse vezetősége

Hanks a „The Adam Buxton Podcast” legújabb epizódjában azt mondta, hogy ha szeretné, akkor akár egy hét filmből álló sorozatot is bemutathatna, amelyben 32 évesen a végítélet napjáig szerepelhetne.

„Most bárki újraalkothatja magát bármilyen életkorban a mesterséges intelligencia vagy a deepfake technológia segítségével. Holnap elüthetne egy busz, és ennyi lenne, de a szerepeim még sokáig folytatódhatnának”, mondta.

Hanks szót ejtett arról is, hogy a mesterséges intelligencia fejlődése arra ösztönzi a filmes ügynököket, hogy szerződést írjanak alá a színészek karaktereinek szellemi tulajdonként való védelmére.

„Megerősíthetem, hogy minden ügynökségben és minden ügyvédi irodában folynak megbeszélések arról, hogy milyen jogi következményei lesznek az én és mások arcának illetve hangjának a felhasználása után, valamint arról, hogy ezek hogyan maradhatnának meg a mi szellemi tulajdonunkként.”

Végül hozzátette, hogy a mesterséges intelligencia és a deep fake ugyanolyan jól fog tudni hazudni, mint amennyire igazat mondani, és bár lesznek olyan emberek akik felemelik majd a hangjukat azzal kapcsolatban, hogy mi az eredetei és mi nem az, sokakat egyáltalán nem fog érdekelni, hogy mit látnak a képernyőkön.