Tokió 2020: Milák Kristóf megállíthatatlan, újra döntőbe jutott

Fotó: Milák Kristóf a 100 méteres pillangóúszás elődöntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 30-án. Az úszó olimpiai csúccsal jutott a döntőbe. MTI/Kovács Tamás
not image

Takács Petra

2021. július 30. - 06:11

Egyelőre nem lehet megállítania a magyar szuper-tehetséget, és minden esély megvan arra, hogy általa újabb aranyéremmel gazdagodjon a magyar küldöttség.

Milák Kristóf könnyedén, a második legjobb idővel jutott a pénteki elődöntőből a szombati fináléba 100 méter pillangón a tokiói olimpián, míg a szám másik magyar indulója, Szabó Szebasztián 14. lett.

A 200 méter olimpiai bajnokánál a 100 méter gyors aranyérmese és ebben a számban nagy esélyesnek kikiáltott Caeleb Dressel bizonyult gyorsabbnak. A BHSE 21 éves úszója 50.31 másodperces olimpia rekorddal megnyerte az első futamot, a másodikban azonban jelentősen faragott az új csúcson a 49.71-gyel célba csapó Dressel.

Utóbbi futamban Szabó hetedikként végzett 51.89-cel.

“Jó volt, pedig amikor lejöttem az uszodába, fáradtnak éreztem magam. Most 23.74 másodperccel kezdtem az első ötvenet, ami lassú, a döntőben legalább 23.2 kellene. Ha ez megvan, akkor lesz esélyem, mert senki nem tud olyan második ötvenet, mint én” – mondta az MTI-nek Milák, aki Dressel úszását nem akarta értékelni.

A Barcánál már nemcsak Messiért kell izzadniuk, és az idő egyre csak telik

“Egyáltalán nem vagyok elégedett. Erre a számra készültünk, ezért döntőt akartam úszni, de nem jött össze. Egyedül a váltóban sikerült jól a 100 gyors. A következő olimpiára csak három évet kell várni, az gyorsan eltelik, szóval folytatjuk a munkát” – értékelt Szabó.

A 100 méter pillangó döntőjét szombaton – közép-európai idő szerint – 3.30-kor rendezik.

Forrás: MTI