Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,145 $

Tízmilliók töltöttek le kártékony alkalmazásokat a Google Play-ről

Egyre több van belőlük, és egyre többen is dőlnek be ezeknek.

...svg content...Fotó: unsplash
Smart

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Az úgynevezett SpyLoan alkalmazások a Google Play szabályrendszerét kijátszva megszerzik a felhasználók adatait, majd használják azokat – figyelmeztet az ESET kiberbiztonsági vállalat.

Az ESET szakemberei legalább 18 olyan alkalmazást fedeztek fel, amelyek kémprogramokat kombináltak különböző hitelfelvételi lehetőségekkel. Ezeket az alkalmazásokat több mint 12 milliószor töltötték le a Google Playről. Soron kívül Egy rendőrre is rátámadt a szüleivel végző újpesti kettős gyilkos

Bár 17-et már eltávolítottak közülük, az ESET figyelmeztet a megtévesztő androidos hitelalkalmazások riasztó növekedésére, amelyek „gyors és könnyű” pénzt ígérnek, törvényes keretek között, ám a valóság leginkább az uzsorára hasonlít.

„Ezek a szolgáltatások valójában a felhasználók átverésére szolgálnak, mivel magas kamatozású, megtévesztő kölcsönöket kínálnak, miközben a felhasználó adatait zsarolásra is használhatják” – fogalmaztak a jelentésben.

Az említett appok főként Mexikóban, Indonéziában, Egyiptomban, valamint több ázsiai és afrikai országba terjednek, közösségi médián és szöveges üzenetek formájában – írja a Cybernews.

Xavi megerősítette, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de vissza akar térni

Xavi nem kertelt, és elárulta, hogy Laporta, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de továbbra is a Barca szurkolója marad.

Mezőnek csapódott egy repülőgép Angliában

Egyelőre ismeretlen a körülmények, de azt már tudni, hogy mezőre zuhant egy repülőgép az angliai Lincolnshire-ben.

Kiderült, hogyan spórolnak a pénzzel a fiatalok

Egy elemzésből kiderült, a fiatalok több mint ötöde képtelen félretenni, addig tízből majdnem négyen viszont rendszeresen spórolnak.