Legalább tizenegyen meghaltak egy orosz bányabalesetben

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. november 25. - 10:33

Mentőakció zajlik az oroszországi Kuzbassz régióban egy szénbányában, miután egy végzetes baleset következtében legalább 11-en meghaltak, és több mint 40-en kórházba kerültek.

A keresési művelet azután kezdődött, hogy füstöt érzékeltek 250 méter mélyen a föld alatt. Bár robbanásról vagy tűzről nem érkezett jelentés, az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma közölte, hogy a füst akadályozza a mentők munkáját – adta hírül az RT portál.

A baleset idején összesen 285 ember tartózkodott a bányában, és több mint 200-at evakuáltak. A Kuzbassz régió egyébként Szibériában található, Moszkvától mintegy 3000 kilométerre keletre.

A terület hatalmas szénkészleteiről ismert, az incidens pedig a Belovo kisvárosban található Listvjazsaja bányában történt.

Szergej Civilyov regionális kormányzó szerint 43 áldozatot szállítottak kórházakba, négyen súlyos állapotban vannak. A döntéshozó azt is elárulta, hogy 19 militarizált bányamentő osztag dolgozik a baleset helyszínén, ezen felül további erősítést kértek a helyi kormánytól.

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

A TASZSZ hírügynökség a mentőszolgálat meg nem nevezett forrására hivatkozva arról számolt be, hogy az incidenst szénpor fellángolása okozta, ami kiváltotta a szellőzőaknában terjedő sűrű, mérgező füstöt.