Lakóház kertjébe csapódott egy katonai repülőgép Texasban – videó

Fotó: Unsplash/Joshua Hoehne
not image

Kornis Vivien

2021. szeptember 19. - 22:21

A baleset következtében a két pilóta súlyosan megsérült, a becsapódás pedig jelentős károkat okozott mind a környező épületekben, mind a villamosvezetékekben.

Lezuhant egy katonai repülőgép Texasban, Lake Worth városában vasárnap. A repülőgép két pilótája megsérült, de még a becsapódás előtt el tudták hagyni a gépet. Egyikük ejtőernyőjével a villamosvezetékeken akadt fenn, a másik pilóta pedig távolabb, egy másik szomszédságban ért földet.

Az RT a helyi sajtóra hivatkozva azt írja, hogy az egyik pilóta válságos állapotban van, míg a másik súlyos sérüléseket szenvedett. JT Manoushagian rendőrfőnök megerősítette, hogy mindkettőjüket kórházba szállították.

A repülőgép három épületben is károkat okozott, mielőtt a földbe csapódott egy hátsó kertben, de a házak lakói közül senki nem sérült meg. Egy szemtanú a Facebookon osztott meg egy videót, melyen a becsapódás helyszínéről felszálló füst látható.

A balesetet szenvedő repülőgéppel kapcsolatban kiderült, hogy egy kiképzésre használt járműről van szó, de a típusáról nem osztottak meg információt a hatóságok. Lake Worth és környékének légterét a katonaság kiképzéshez használja, a hatóságokat pedig rendszeresen képzik, hogy egy hasonló szituációban reagálni tudjanak.

A becsapódás helyszínének környékét kiürítették, a környező utcák háztartásait pedig arra figyelmeztették, hogy a következő 2-3 napban áramkimaradások fordulhatnak elő a baleset okozta károk miatt.

A haditengerészet és a légierő kivonult a helyszínre és nyomozást indítottak a baleset körülményeinek felderítésére. A lakosságot arra kérték, hogy ha a repülőgép darabjaira találnának, ne nyúljanak hozzá.