Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,820 $

Tévedésből 150 000 letartóztatási jegyzőkönyv törlődött a brit nyilvántartásból

A jegyzőkönyveket múlt héten törölték és értesülések szerint ujjlenyomatokat, DNS-információkat és a letartóztatásokról készült jelentéseket is magukban foglalták.

Külföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A jegyzőkönyveket múlt héten törölték és értesülések szerint ujjlenyomatokat, DNS-információkat és a letartóztatásokról készült jelentéseket is magukban foglalták.

A brit belügyminiszternek, Priti Patelnek vállalnia kell a brit Munkáspárt szerint a felelősséget, amiért a rendőrség adatbázisából 150 ezer letartóztatási jegyzőkönyv törlődött múlt héten véletlenül, jelenti a Sky. A hírlap szerint a technológiai baki miatt több előzetesben lévő törvénysértő is szabadon lehet engedve, mivel a bűntettek helyszínéről begyűjtött bizonyítékokat a rendőrség adatbázisából nem lehet előhívni. Soron kívül Folyamatosan melegszik a Balaton vize, valahol már csaknem 23°C-os

A Munkáspárt szerint a belügyminiszternek felelősséget kell vállalnia ezért a „különösen komoly hibáért, ami hatalmas veszély a közbiztonságra.” A közbiztonságért felelős miniszter, Kit Malthouse beszélt először az esetről: „A héten egy, a rendőrség nemzeti adatbázisát tároló gépen végrehajtott rendszerinti karbantartási folyamat egy hiba miatt több jegyzőkönyvet törölt. Egy gyors vizsgálat megtalálta a hibát és javította a folyamatot, így többet nem fordulhat elő.”

„A Belügyminisztérium, a rendőrfőkapitányok nemzeti tanácsa és egyéb rendfenntartó testületek dolgoznak az adatok helyreállításán. Bár az adatvesztésnek köze van egyes letartóztatottak szabadon engedéséhez, a rendőrséget arra kértem, hogy ezelőtt mérjék fel, lesz-e hatása a közbiztonságra.”

A Munkáspárt árnyékkormányának belügyminisztere, Nick Thomas-Symonds szerint „nem elég, hogy a belügyminiszter az egyik alá tartozó miniszter mögé bújik, amikor egy ilyen súlyos biztonsági lyuk keletkezett az ő őrsége alatt.”

„Létfontosságú, hogy közleményt adjon ki a probléma valódi terjedelméről, hogy mikor tájékoztatták a minisztereket és mi a terv a közvélemény megnyugtatására. A konzervatívok inkompetenciája azonban ismét az emberek biztonságát fenyegeti.”

Szijjártó Péter egy rendkívüli ügy miatt utazott el Svájcba kora reggel

A magyar külügyminiszter minden követ megmozgat annak érdekében, hogy valahogyan rábírja a feleket a béketárgyalásokra Ukrajna és Oroszország között, amire igen nagy szükség lenne.