Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,820 $

Sikeresen tesztelt egy új, közepes hatótávolságú rakétát az iráni Forradalmi Gárda

Mindezt a gárda parancsnoka erősítette meg, a hajóról és a rakéta típusáról viszont nem árult el több információt.

Fotó: Az iráni hadsereg által közreadott képen rakétát lőnek ki a Perzsa-öbölben tartott iráni hadgyakorlaton 2024. január 19-én. MTI/EPA/Iráni hadsereg
Közel-Kelet

Koós Alexandra

Szerkesztő

A félhivatalos iráni Taszním hírügynökség a gárda parancsnokának, Hosszein Szalaminak közlésére hivatkozva tudatta hétfő este, hogy az iráni Forradalmi Gárda sikeresen tesztelt egy új, közepes hatótávolságú rakétát, amelyet egy hadihajóról lőttek ki, ám a hajóról és a rakéta típusáról nem árultak el további részleteket – írja az Infostart az MTI beszámolója alapján.

A gázai háború októberi kitörése óta Irán – amely többször hangoztatta a palesztinok iránti szolidaritását – a szokásosnál több alkalommal tartott bemutatót hadi kapacitásaiból. Szalami múlt hónap végén Washingtont is bírálta és kijelentette: következményei lesznek annak, ha az USA megtorló csapást hajt végre Irán ellen a vasárnapi jordániai támadás miatt – teszik hozzá. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

„Semmiféle fenyegetést nem fogunk válasz nélkül hagyni. Irán nem akar háborút, de nem is riad meg tőle” – szögezte le a parancsnok, akinek szavait akkor is a Taszním hozta nyilvánosságra. Fontos megjegyezni, a térségben a feszültség azt követően újult ki, hogy vélhetően egy Irán által támogatott iraki síita milíciához tartozó egységek dróntámadást intéztek egy Jordániában lévő amerikai katonai bázis ellen.

Mint azt már megírtuk, a támadás következtében legkevesebb három amerikai katona életét vesztette, s további 25 megsérült, Joe Biden elnök pedig ígéretet tett, hogy a támadókat felelősségre fogják vonni. De arról is beszámoltunk, hogy az Instagram és a Facebook törölte az iráni legfelsőbb vezető fiókjait, amiért nyíltan támogatta a Hamász október 7-i, Izrael elleni támadását.

Tavaly október óta iráni támogatású iraki fegyveres csoportok fokozták támadásaikat az amerikai erők ellen Irakban és a szomszédos Szíriában válaszul a Gázai övezet ellen indított izraeli katonai műveletekre, egyúttal követelve minden külföldi katona kivonását Irakból. Valamivel több mint egy hete pedig újabb támadásokat intéztek a brit és az amerikai gépek a húszi lázadók jemeni katonai létesítményei ellen, egyfajta válaszcsapásként.

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.

Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A Demokratikus Koalíció „Isten? Haza? Pedofília!” felirattal és Orbán Viktor arcképével indított plakátkampányt, amelyről a Momentum elnöke is elmondta a véleményét.