Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,897 $

Az Instagram és a Facebook törölte az iráni legfelsőbb vezető fiókjait

Az ajatollah nyíltan támogatta a Hamász október 7-i, Izrael elleni támadását, ami a Meta közlése szerint sérti a vállalat platformjainak szabályzatait.

Fotó: MTI/EPA/A legfőbb iráni vezető hivatala/A legfőbb iráni vezető hivatala
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Meta pénteken erősítette meg, hogy törölte az iráni legfelsőbb vezető, Ali Hamenei ajatollah nevében vezetett Instagram- és Facebook-fiókokat, miután az ajatollah nyílt támogatását fejezte ki a Hamász felé, mely október 7-én támadást intézett Izrael ellen, mely kiváltotta az azóta is tartó véres háborút.

A Meta nem közölt konkrétumokat az indoklással kapcsolatban, ugyanakkor azt megosztotta, hogy a fiókókat „a veszélyes szervezetekre és magánszemélyekre vonatkozó szabályzatunk ismételt megsértése miatt” távolította el. A Meta szabályzatában leszögezték: Soron kívül Megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken

„Nem engedjük meg, hogy olyan szervezetek vagy egyének, melyek erőszakos küldetést hirdetnek vagy erőszakos tevékenységet folytatnak, jelen legyenek a platformjainkon.”

A legfelsőbb vezetőhöz köthető fiókok rendre dicsérték a Hamász Izrael elleni támadását, melyben legkevesebb 1200 ember vesztette életét, s mintegy 250 embert ejtettek túszul. Közvetlenül a támadás után Hamenei egy beszédében támogatta a Hamászt, mondván: „Kezet csókolunk azoknak, akik a cionista rezsim elleni támadást tervezték”. Hamenei X-fiókja azonban továbbra is korlátozás nélkül él.

Sokk Debrecenben, elhozta a 3 pontot a Mezőkövesd Dzsudzsákéktól

A kiesés elől menekülő Mezőkövesd váratlanul elhozta a 3 pontot a Debrecen otthonából az OTP Bank Liga aktuális fordulójában.