Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,068 $

Peren kívül megegyezett a Tesla az Apple balesetben elhunyt mérnökének családjával

A hírek szerint peren kívüli megállapodással zárulhat az ügy, ha a bíró is rábólint.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Teslának egy 2018-as baleset miatt kellett volna bíróság elé állnia hétfőn. Walter Huang, az Apple mérnöke évekkel ezelőtt elhunyt, amikor egy Model-X automata pilótája nekihajtott egy betonkorlátnak egy kaliforniai autópályán. A történtek után a férfi családja pert indított a cég ellen, mondván, az automata rendszer okozta a balesetet, mert a Model-X hibásan működik.

A tárgyalás tegnap kezdődött volna a kaliforniai Santa Clara megyei bíróságon, ha pedig az esküdtszék felelősnek találta volna a Teslát az ütközésért, az elég rossz fényt vetett volna Elon Musk elektromosautó-gyárára, s arra is felhívta volna a figyelmet, hogy az automata rendszernek bőven vannak hiányosságai – írja az Index a Business Insiderre hivatkozva. Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

Ám a BBC nemrégiben arról számolt be, hogy a Tesla belement, hogy egyezséget kössenek még azelőtt, hogy a bíróság döntést hozna az ügyben. A cikkben hozzáteszik: az egyezség részletei nem ismertek, és a hírek szerint még a bírónak is jóvá kell hagynia mindezt. Az elektromosautó-gyártó egyelőre nem reagált az ezzel kapcsolatos megkeresésekre.

Az egyezség előtt a Tesla azzal érvelt, hogy az autó sofőrjének figyelmetlensége is közrejátszhatott az incidensben. Arra jutottak ugyanis, hogy a férfi a baleset előtti pillanatokban a telefonján játszhatott, ami elterelte a figyelmét, bár az kérdéses maradt, hogy az ütközés előtti másodpercekben a kezében tartotta-e a telefont.

Emellett tény, hogy a Tesla már többször is állt bíróság előtt az Autopilot rendszer esetleges hibái miatt. De korábban azt is megírtuk, hogy augusztusban érkezik Elon Musk újabb nagy dobása, pár napja pedig arról érkezett hír: bedőltek a Tesla eladásai, évek óta nem tapasztaltak ekkora visszaesést, a részvényesek pánikolnak.

Szentkirályi Gyurcsányról és Karácsonyról: rémálom mind a két ember

Rémálomnak nevezte Szentkirályi Alexandra Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt, akik közül csak egyvalaki vezetheti Budapestet.