Már biztos, hogy a Tesla Model S Plaid a valaha gyártott leggyorsabb gépkocsi

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. június 17. - 20:42

A Jay Leno’s Garage legutóbbi adásából kiderült, hogy a Tesla Model S sportváltozata, a Plaid névre keresztelt modell még a hiperautókat is földbe döngöli.

Az egykori híres showman népszerű YouTube-sorozatának legutóbbi részében mindössze 9,247 másodperc alatt teljesítette a Model S Plaiddel a 400 métert, a sprinten mért eredményeket pedig a National Hot Rod Association szakemberei is rögzítették és hitelesítették – írta a CleanTechnica hírportál.

A Tesla vezető tervezője, Franz von Holzhausen a tesztek lebonyolítása közben valóságos üdvrivalgásban tört ki, amikor közölték vele a végeredményeket. Leno elmondta, hogy olyan teljesítményre képes az elektromos autó, hogy még a 3,5 millió amerikai dollárt kóstáló Bugattik is elbújhatnak mögötte.

Az ex-showman kiemelte, hogy a Model S Plaid rendkívül halk volt, miközben lepipálta a világ legdrágább sportkocsijait a 400 méteres teszten, elmondása szerint alig lehetett valamit hallani a kerekek mozgásán kívül.

“Amikor levettem a lábam a gázpedálról 400 méter után, és lelassultam nagyjából 220 km/h-ra, még mindig hallottam a madárcsicsergéseket, ilyenben még életemben egyszer sem részem.”

Leno hozzátette, óriási tisztelője és követője az amerikai technológiának és termékeknek, melyek ékes példája a Tesla új sportszedánja – szerinte a konkurens cégek felköthetik a felkötni valót.

“Habár a 130 ezer dolláros árcédula elrettentő lehet, azonban hiperautókat egymillió alatt nem kapni, ezért jó vételnek számít a Plaid. Csak rálépsz a pedálra, és bumm, máris messze száguldozol.”