Eszméletlen sebességi rekordot döntött meg az új Tesla Model S

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. június 5. - 10:23

A Model S Plaid névre keresztelt felturbózott elektromos autó hihetetlen gyorsulásra lesz képes.

A Teslarati beszámolójából kiderült, hogy a legutóbbi, kaliforniai Bakersfield Famoso Raceway pályán tartott teszt során az elektromos autók legújabb csúcsmodellje mindössze 9,247 másodperc alatt teljesítette a negyed mérföldes, vagyis nagyjából 400 méteres távolságot.

Ezt a csúcsot korábban a Bugatti Chiron Sport tartotta, amelynek 9,4 másodpercre volt szüksége a táv megtételéhez, ezen mintegy két tizedet csiszolt a Tesla vadonatúj sportkocsija.

Az új rekordot nem más, mint a világ egyik legnagyobb autóőrültje, az egykori standup humorista és showman, Jay Leno erősítette meg, aki podcastjében számolt be a nem mindennapi eseményről, amin saját maga is részt vehetett.

A Tesla Model S a gyártó legnépszerűbb autója, a Plaid pedig egy átgondolt változat, ami szó szerint rakétákat meghazudtoló sebesség elérésére lesz képes, 0-ról 100 km/h-ra 1,99 másodperc alatt gyorsul, míg a végsebességét 321 km/h-ban határozták meg.

Bár a negyed mérföldes rekord megdöntését korábban már megcélozták a Teslánál, végül az előzetes kalkulációk során meghatározott értékektől elmaradtak, ugyanis korábban 9,23 másodpercre lőtték be a gyorsulást.

Még ha ezt nem is sikerült túlszárnyalni, a Teslánál büszkék lehetnek a teljesítményre, Elon Muskék pedig csettinthetnek egy jókorát, hiszen ismét rajongók ezreit csábíthatják magukhoz a rivális sportkocsi-márkáktól, akik csak arra várnak, hogy megkezdődjenek az előrendelések.