Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,31 Ft
Euró
397,83 Ft
Font
477,27 Ft
Bitcoin
60,893 $

Temetővé változtatták a híres Copacabana strandot

Folyamatosan súlyosabbá válik a koronavírus-járvány helyzete Brazíliában, az ország úton van afelé, hogy a világ legfertőzöttebb országává váljon, ha a vírus továbbra is ilyen fékezhetetlenül fog terjedni.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Egyre súlyosabbá válik a koronavírus-járvány helyzete Brazíliában, az ország jó úton halad afelé, hogy a világ legfertőzöttebb térségévé váljon, ha a vírus továbbra is ilyen fékezhetetlenül fog terjedni.

A koronavírus-járvány hivatalosan is áttette a székhelyét Latin-Amerikába, már az Egészségügyi Világszervezet is megerősítette, hogy a régió a legújabb és talán az eddigi legsúlyosabb gócpont. A régión belüli legnagyobb gócpont pedig Brazília, ahol féktelen tombolásnak indult a pandémia. Soron kívül Bejelentést tett Szijjártó Péter az Izraelt ért iráni rakétatámadást követően

A COVID-19 eddig több mint 800 000 embert fertőzött meg Dél-Amerika legnagyobb országában, a halálos áldozatok száma pedig a hivatalos adatok szerint már meghaladta a 40 000-et. Ezen mutatók pedig napról napra súlyosabbak, ennek ellenére a központi vezetés még mindig nem veszi kellően komolyan a helyzetet.

Legalábbis egyre több brazil orvos, szakértő és politikus véli így, és növekszik azoknak a tábora, akik hevesen kritizálják Jair Bolsonaro elnököt, amiért nem megfelelően lépett fel a járvány ellen. A növekvő feszültség legújabb csataterévé pedig az ikonikus Copacabana strand vált, Brazília egyik legegzotikusabb turistalátványossága.

Helyi békeszervezetek ugyanis úgy döntöttek, hogy a Rio de Janeiróban található strandot egy szimbolikus temetővé alakítják át, ahol fekete fakereszteket tűznek le a homokba, megemlékezve ezzel arra a rengeteg brazilra, akik áldozatául estek a koronavírusnak.

Az Al Jazeera is megjegyzi az eseményről való tudósításában, hogy a temető a maga megható szimbolikája mellett egy nagyon drámai demonstrációs eszköz volt Jair Bolsonaro járványkezelésével szemben, amivel lealacsonyította a koronavírus súlyosságát.

Habár jó néhány helyi támogatta a szimbolikus tömegtemetőt, az esemény mégis jól megmutatta a brazil társadalom politikai megosztottságát. A felvételen is látható, ahogy Bolsonaro egyik támogatója sorra borogatja fel a kereszteket, miközben többen tapssal fogadják, ahogyan megy végig a temetősoron.

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/brazilia-ismet-kozli-a-statisztikakat-egyben-kritizalja-a-who-t/

Súlyos figyelmeztetést kapott Irán az Egyesült Államoktól

Ha Irán közvetlen támadásokat fog indítani Izrael ellen, annak súlyos ára lehet, erre figyelmeztetett az USA védelmi minisztere.

Orbán Viktor rendkívüli nemzetbiztonsági ülést tartott Irán miatt

Orbán Viktor miniszterelnök is reagált a súlyos közel-keleti helyzetre, ami miatt rendkívüli nemzetbiztonsági ülést tartott, melyen többek között Rogán Antal és Szijjártó Péter is ott voltak.