Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Az izraeli pénzügyminiszter tagadja a palesztin nép létezését

Meglepő kijelentést tett Izrael szélsőjobboldali pénzügyminisztere: a hétvégén ugyanis kijelentette, szerinte nem létezik olyan, hogy palesztin nép, sem pedig nemzet.

Orbán és Varga is tagadja, hogy Magyarország megvétózta az Ukrajnának szánt hitelt

Noha minden médium arról számolt be, hogy Magyarország ismételten egyedüli tagállamként vétózta meg az Ukrajnának nyújtandó 18 milliárd eurós kedvezményes hitel biztosítását Ukrajnának, a magyar miniszterelnök tagad.

Az iráni állami média tagadja az erkölcsrendészet feloszlatását

Az iráni állami média tagadja, hogy a rezsim feloszlatja a Mahsa Amini bántalmazásával vádolt erkölcsrendészetet, annak ellenére, hogy a napokban erről szóltak a hírek.

A Kreml állítja, Oroszország "hazai gyártású drónokat használ"

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hosszas hallgatás után azt állította, hogy a "Kremlnek nincsenek információi az iráni drónok vásárlásáról".

Miután Oroszország atomfegyverrel fenyegetett, Oroszország kijelentette: nem fenyeget atomfegyverrel

Noha Putyin épp két nappal ezelőtt fenyegetett atomfegyverek bevetésével, Oroszország most állítja, "senkit sem fenyeget atomfegyverrel".

További Hírek

Peszkov tagadja, hogy egymillió embert hívnának be a részleges mozgósítás keretében

Miután szerdán az orosz elnök bejelentette a részleges mozgósítást, csütörtökön egy jelenleg száműzetésben lévő független orosz lap arról jelentett, hogy az a 300 ezer valójában egymillió.

A Belügyminisztérium tagadja, hogy legfeljebb 20 fokig lehet majd fűteni az iskolákat

Kissé meglepő a reakció a kormány részéről, miután Kisfaludy László köznevelési helyettes államtitkár egy megkeresésre válaszul közölte, hogy ha a tantermekben a hőmérséklet eléri a 20 Celsius-fokot télen, nem szükséges további fűtést biztosítani.

Az orosz állami televízióban hazudtak a Vinnicja elleni orosz rakétacsapásról

Megszokhattuk, hogy az orosz propaganda rendre tagadja a tényeket, mi több, rendszeresen elferdíti az igazságot, ám a 23 ember életét, köztük 3 gyermekét követelő újabb orosz rakétacsapás tagadása túlmegy egy határon.

A legénység meg nem nevezett tagjára hivatkozva állítja Oroszország, hogy nincs feltartóztatott orosz hajó

Az egyik orosz állami hírügynökség egy meg nem nevezett személy állításaira hivatkozva közölte, hogy Törökország igazából nem is tartóztatott fel semmilyen, lopott ukrán gabonát szállító orosz teherhajót.

Orosz védelmi miniszter: nem harcolnak sorkatonák Ukrajnában

Habár a Kreml több alkalommal is tagadta, hogy sorkatonákat küldtek Ukrajnába, azóta fény derült az igazságra, az orosz védelmi miniszter azonban továbbra is tagadja a tényeket.

A Kreml tagadja, hogy Oroszország intézett támadást Odessza ellen, melynek következtében 18 ember meghalt

Orosz rakéták csapódtak be Odessza közelében, melynek következtében 18 ember meghalt, ám a Kreml most ezt a támadást is tagadja.

Annak ellenére, hogy Putyin nukleáris erőkkel fenyegetőzik, a Kreml szerint "senki sem gondolkodik atomfegyverek bevetésén"

Egyre érdekesebb fordulatokat vesz a Kreml kommunikációja, hiszen a háború kezdete után nem sokkal Putyin magas készültségbe helyezte nukleáris erőit, a Kreml viszont most azt állítja, amúgy senki sem akarja bevetni őket.

Kreml: a február 20-a utáni orosz támadásról szóló híresztelések hamisak

Újabb tagadás Oroszország részéről, miközben nem teljesíti korábbi kijelentését, miszerint kivonja csapatait az ukrán határról.

Putyin állítása szerint nincs bizonyíték arra, hogy megmérgezték Navalnijt

Vlagyimir Putyin kijelentette, nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy Navalnijt megmérgezték volna.

A tálibok szerint sem az al-Kaida, sem az ISIS nincs jelen Afganisztánban

Az afganisztáni tálib vezetők kedden azt mondták, nincs bizonyíték arra, hogy az Iszlám Állam vagy az al-Kaida harcosai az országban lennének, mindezt napokkal azután, hogy az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a keleti Dzsalalábád városában elkövetett robbantásos merényletekért.