Dollár
402,97 Ft
Euró
406,55 Ft
Font
480,82 Ft
Bitcoin
23,429 $

Miért hízunk a stressztől, és mit tehetünk ellene?

Mind tudjuk, fogyni úgy lehet, ha kevesebb kalóriát viszünk be, mint amennyit elégetünk, ez azonban korántsem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik; a stressz-evés belénk van kódolva, és nem könnyű legyőzni.

A karácsony súlyos stresszforrás a magyarok számára, pedig van megoldás

A pszichológusok szerint sem elhanyagolható a nyomás, amit az ünnepi elvárások helyeznek ránk, a boldog ünnepléshez azonban a gondolkodásunkon kell változtatnunk.

Szív- és érrendszeri betegséget okozhat, ha túl sokat dolgozunk

Évente közel kétmillióan veszítik életüket munkához köthető stressz és túlhajszolás kapcsán kialakult betegségek vagy sérülések miatt.

Naponta 22 veterán katona követ el öngyilkosságot – ezen az Afganisztánból való kivonulás sem fog segíteni

Egyáltalán nem egyszerű azoknak a katonáknak a helyzete, akik Afganisztánban szolgáltak: meg kell küzdeniük a borzasztó emlékekkel, de aggódnak azok miatt is, akiket nem sikerült evakuálni augusztus 31-ig.

Sosem érte akkora stressz a társadalmat, mint a koronavírus-járvány alatt

A világ már lassan másfél éve küzd a koronavírus-pandémiával, ez idő alatt pedig a lakosság közel fele élt át súlyos mentális zavarokat, legyen szó szorongásról vagy depresszióról.

További Hírek

Sok esetben nem a vakcina, hanem a szorongás vált ki mellékhatásokat

Az Egyesült Államok egészségügyi hatóságainak megállapításai szerint több állam oltóközpontjában több tucat embernél a szorongás váltotta ki az ájulást, szédülést és egyéb rövidtávú mellékhatásokat a koronavírus elleni védőoltás felvétele után, nem pedig az oltóanyag.

Íme, a tudomány módszerei a fiatalság megőrzéséhez

A koronavírus-járvány kezdete óta talán mindannyian úgy érezhetjük, hogy évtizedeket öregedtünk, pedig még "csak" több mint egy éve küzdünk a koronavírus ellen. Éppen ezért joggal merül fel a kérdés, hogy milyen módszerekkel vehetjük fel a harcot az öregedés ellen, hiszen a karantén ideje alatt, vagy éppen a home office közben igen nagy eséllyel dönthettünk úgy, hogy elhalasztjuk a napi tervezett testmozgást, mondván, "majd holnap".

A hosszabb és egészségesebb élet érdekében ezeket a tanácsokat érdemes megfogadni

Az Oregoni Állami Egyetem egy nemrégiben készült tanulmánya megállapította, hogy amikor az emberek úgy érzik, hogy megoldottak egy vitát, a nézeteltéréssel járó érzelmi válasz jelentősen csökken, és egyes esetekben szinte teljesen kitörlődik.

Stresszcsökkentés vezethet a kevesebb gyorskaja fogyasztásához

Kevesebb gyorséttermi élelmiszert és magas zsírtatalmú rágcsálnivalót fogyasztottak a túlsúlyos, kisgyermekeket nevelő alacsony jövedelmű édesanyák, miután részt vettek egy kutatásban - nem azért, mert a kutatók megmondták nekik, mit egyenek, hanem mert a végrehajtott életmódbeli beavatkozás segített csökkenteni a mindennapi stresszt.

Izzadásjelző szenzorral mutatható ki a stressz embereknél

Az emberi izzadságban rengeteg értékes biomarker található, amelyekkel az általános egészségi állapotra lehet következtetni, legyen szó éppen a diabéteszes betegek glükózszintjéről vagy éppen az anyagcsere helyzetéről edzés közben.

Milyen hatással van a koronavírus gerjesztette stressz az emberi testre?

A társadalmat hónapok óta félelemben tartó koronavírus már több kimutatás alapján is elképesztően derogáló hatást tesz az ember mentális egészségére, azonban a testünkre is érzékelhetően negatív hatással lehet.