Több uniós országban is jöhet a négynapos munkahét

Magyarországon egyelőre csak a munkaadók harmada tartja jó ötletnek, miközben az EU számos országában már bevezetnék a négynapos munkahetet.

Abszolút sikerrel zárult a világ eddigi legnagyobb négynapos munkahét kísérlete

61 brit cég 2900 munkavállalója tesztelte le, milyen heti öt helyett négy napon át dolgozni, amelynek során több szempontból is jó eredmények születtek.

Amerikai sztárprofesszor biztatja a vezetőket a négynapos munkahét bevezetésére

Állítása szerint több korábbi kísérlet, felmérés és pozitív visszajelzés utal arra, hogy a rövidebb munkahét minden szempontból hatékonyabb.

Újabb felmérés eredményei bizonyítják, hogy globálisan működik a négynapos munkahét

A kísérlet vezető kutatója szerint a dolgozók átszervezési stratégiája sikeres volt, ugyanis nem azzal értek el kiváló eredményeket, hogy végig megfeszített tempóban dolgoztak.

Hamarosan a parlament előtt lehet a négynapos munkahétről szóló határozati javaslat

A kutatások szerint a négy napot dolgozók intenzíveben és fókuszáltabban, de örömmel végzik a dolgukat, mert kárpótolja őket a plusz egy szabadnap.

További Hírek

Tatabánya önkormányzata úgy határozott, bevezeti a négynapos munkahetet

A tatabányai önkormányzat csütörtöki döntése nyomán a városházán bevezetik a négynapos munkahetet, e lépésre pedig a jelentősen megnövekedett energiaárak miatt került sor.

Újabb hazai vállalat vezeti be a négynapos munkahetet 

A Libri-Bookline-nál elindul a tesztidőszak, a heti munkanapok száma négyre csökken, azonban a munkaidő nyolc óráról nyolc és fél órára változik. 

Ujhelyi István szerint társadalmi párbeszédre van szükség a négynapos munkahetet illetően

Számos lényeges kérdést kell megvitatni az esetleges bevezetéséről.

A Magyar Telekom is kísérletezik: négynapos munkahetet tesztelnek

A négynapos munkahét egyre nagyobb népszerűségnek örvend világszerte, most pedig a Magyar Telekom is teszteli a rövidebb munkahetet.

Angliában is kipróbálják a négynapos munkahetet

Több ezer brit munkavállaló és közel 70 cég vesz részt a kísérleti jellegű kezdeményezésben, amely 6 hónapig fog tartani.

Négynapos munkahét az igazi megoldás?

Az új rendszer az Egyesült Arab Emírségek területén került bevezetésre, és a jó visszajelzéseken túl egy pozitív gazdasági mellékhatást is tartogatott.

Négynapos munkahetet kérhetnek a dolgozók Belgiumban

A kormány kedden fogadta el azt a gazdasági reformcsomagot, amely tartalmazza azt a lehetőséget, hogy a munkavállalók háromnapos hétvégét kaphassanak.

A négynapos munkahét többé nem álom

A Panasonic Japánban immár négynapos munkahetet kínál alkalmazottai számára abban a reményben, hogy ezáltal javíthatja a munkavállalók jólétét.

Belgium áttérhet a négynapos munkahétre

Belgium hamarosan áttérhet a négynapos munkahétre, és ezt már a hétvégén bejelenthetik – erősítette meg a kormány szóvivője az Euronews Nextnek.

Skócia is a négynapos munkahét bevezetését fontolgatja

A négynapos munkahét bevezetése a Skót Nemzeti Párt kampányprogramjának leghangsúlyosabb pontja. A munkaidő 20 százalékkal csökkenne, ezzel szemben a fizetés nem változna.