Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,50 Ft
Euró
381,45 Ft
Font
445,05 Ft
Bitcoin
43,446 $

Megvan a német kormánykoalíció, a marihuána legalizálásával kezdenek

Hivatalosan is megszületett a német kormány a baloldali Szociáldemokraták (SPD), a centrista Szabaddemokraták (FDP) és a Zöldek között.

További Hírek

Kimondta a mexikói Legfelsőbb Bíróság, hogy a kormánynak engedélyezni kell a marihuána személyes használatát és korlátozott mennyiségben a termesztését is.

Franciaország kormánya pénteken egy kétéves, országos kísérletet indított az orvosi kannabisz alkalmazásával kapcsolatosan, továbbá vizsgálja az esetleges legalizálás lehetőségét.

A spanyol parlamenti képviselők csütörtökön legalizálták az eutanáziát olyan súlyos és gyógyíthatatlan, vagy legyengítő betegségben szenvedők esetében, akik véget akarnak vetni életüknek, annak ellenére, hogy a vallási csoportok és a szélsőjobboldal erőteljesen ellenezte.

Szerda éjjel elfogadták a mexikói törvényhozás alsóházában a javaslatot, melynek alapján teljes mértékben legalizálnák a marihuána fogyasztását, azonban a véres drogháború kellős közepén lévő országban ez a döntés egyelőre megosztónak bizonyul.

Az argentin Kongresszus kulcsfontosságú törvényt fogadott el nemrégiben, miszerint engedélyezni fogják az állapotos nőknek, hogy a terhesség 14. hetéig elvetessék gyermeküket, így részlegesen legalizálták az abortuszt. Az ebben a témában meglehetősen konzervatív kontinensen pedig jelentős változás indulhat el ennek mentén.

Történelmi jelentőségű törvényjavaslatról fognak tárgyalni a mexikói törvényhozók, mely egy fontos lépés lehet a marihuána teljes körű legalizálásának útján.

Annak ellenére, hogy Európa egyik legszigorúbb drogpolitikáját alkalmazzák, Franciaország az egyik legnagyobb marihuána-fogyasztónak tekinthető a kontinensek. A szigor bukása miatt pedig egy csapatnyi képviselő az ellentétes úttal próbálkozik: a legalizálással.