Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,36 Ft
Euró
384,30 Ft
Font
451,47 Ft
Bitcoin
67,989 $

Újabb nagyhatalom legalizálhatja a marihuánát

Újabb ország lépheti túl azt a konzervatív és vitára sokszor nem nyitott szemléletet, hogy a marihuána ördögtől való szer.

...svg content...Fotó: Unsplash/Richard T
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

Németországban az eddigiek során szintén büntetőjogi kategóriába tartozott a kannabisz birtoklása és termesztése egyaránt. Az új kormány ezen túl szeretne lépni, legalizálni fogják a marihuánát, azonban teljes szabadság mégsem lesz ezen a téren.

A Der Spiegel információi szerint a kormány egészségügyi munkacsoportja megállapodott abban, hogy engedélyezni fogják a rekreációs (szórakozási) célú fogyasztását a marihuánának, amit viszont csakis államilag engedélyezett boltokban lehet vásárolni a jövőben. Soron kívül Cristiano Ronaldo megint történelmet írt a szaúdi ligában

Az állami licenchez kötöttség azért fontos az SPD-FDP-Zöldek által alkotott kormány szerint, mert ezzel biztosítani lehet a marihuána minőségét, meg lehet akadályozni a szennyezettséget, ezzel pedig garantálja az állampolgárok egészségét.

A tervek szerint négy év múlva értékelni fogják a törvény társadalmi hatásait és annak mentén döntenek, hogy hatályban hagyják-e vagy elvetik. Az FDP és a Zöldek már régóta kardoskodtak a marihuána-fogyasztás szabályozott legalizálása és árusítása mellett.

A hárompárti koalíció ezen felül kiterjesztené az úgynevezett kábítószer-ellenőrző mechanizmusokat is: bárki, mindenféle büntetés nélkül még az illegálisan beszerzett kábítószerét is ellenőrizni viheti, hogy biztos nem szennyezett-e.

Ez a hozzáállás pedig már egy felvilágosultabb megközelítést alkalmaz a marihuánát illetően, amely sokak fejében továbbra is egy gonosz kábítószerként él, holott már számos alkalommal bizonyították fájdalomcsillapító és szorongásoldó hatását.

Ráadásul a német megközelítés azért is lesz progresszív, mert túl tudnak lépni azon, hogy a kábítószer fogyasztók bűnözők, akiknek börtönben a helye. Már számos példa bemutatta, hogy akármennyi próbálnak országok büntetőjogilag fellépni a kábítószer ellen, nem működik és csak égeti a pénzt a bűnüldözése.

Gyurcsány keményen beszólt Magyar Péternek: „Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy”

Gyurcsány Ferenc ismét jelentkezett, ezúttal kedd reggel osztotta ki Magyar Pétert, akit egy tőről metszett fideszes politikusnak nevezett, és egyúttal tehetségtelenebbnek is, mint Orbán Viktor miniszterelnököt

Vitézy Dávid: nem lesz örökké miniszter Lázár János

Az LMP jelöltje szerint biztosan nem ő nyerné meg a „ki van a legjobban Lázár Jánossal” versenyt, de azt gondolja, hogy a politikus Budapest-ellenes politikája visszaüthet.