Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,21 Ft
Euró
384,44 Ft
Font
451,25 Ft
Bitcoin
67,927 $

További Hírek

Az NNK közzétette a legfrissebb mérési eredményeket a hazai szennyvízben található koronavírus koncentrációról, mely szerint alacsonyan stagnálnak az értékek.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) legfrissebb közleménye alapján továbbra is alacsony szinten stagnál a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja.

A szennyvíz magyarországi koronavírus-koncentrációja sem javulást, sem pedig romlást nem mutatott az értékek tekintetében, országos szinten alacsony szinten stagnált a 22. héten.

A koronavírus elleni antitestek a koronavírussal fertőzött betegek vérében a fertőzés után még legalább nyolc hónapig megmaradtak – közölték olasz kutatók kedden.

Zacher Gábor toxikológus, a hatvani kórház főorvosa aggodalmát fejezte ki a fővárosi szennyvíz-koncentráció és a terasznyitás esetleges összefüggése miatt, azonban a szakember jobb szeretné, ha nem neki lenne igaza.

A Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa azt is elmondta, hogy jelenleg minden beoltatlan személy veszélyt jelent.

A korábbi elemzés eredményei pontatlanok voltak, most azonban kiderült, hogy a Földközi-tengeren tapasztalt jelentős kén-dioxid-szennyezésért nem a Szuezi-csatornán kialakult hatnapos dugó, hanem az Etna kitörése volt felelős.

A legfrissebb eredmények alapján elmúlt héten országos átlagban ismét nőtt a szennyvízmintákban a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.