Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,91 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,34 Ft
Bitcoin
66,169 $

Csökkenőben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvizekben

Megérkeztek a 11. heti adatok.

Fotó: NNK
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NKK) közzétette a legfrissebb, a 11. hétre vonatkozó szennyvízadatokat a koronavírus örökítőanyag-koncentrációja kapcsán. Az NNK honlapján közzétett jelentés szerint a 11. héten a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben országos átlagban tovább csökkent.

Tendencia tekintetében a vizsgált városok közül enyhe emelkedés tapasztalható Békéscsabán, Miskolcon, Salgótarjánban, Szekszárdon és Szombathelyen, ugyanakkor csökkenés mérhető Budapest Déli Szennyvíztisztító Telepének ellátási területén, Egerben, Nyíregyházán, Szegeden, Szolnokon és a vizsgált Budapest környéki agglomerációs települések szennyvizében: Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

Fotó NNK

Rámutattak, az eredmények alapján tovább folytatódik a COVID-19 esetszámok csökkenése. A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja jelenleg Debrecenben és Salgótarjánban a „mérsékelt”, míg máshol az „alacsony” tartományba esik.