Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,675 $

Iráni tüntetések: kivégeztek egy karatebajnokot és egy önkéntes gyermekedzőt

Világszerte felháborodást váltott ki, hogy az országos felkeléssel összefüggésben Irán szombaton kivégzett két fiatal férfit.

Gépeltérítéssel akadályozta meg Irán, hogy egy család elhagyja az országot

A világszerte ismert játékos családja egy kirándulás miatt készült elhagyni az országot, ám mindez rövid időn belül meghiúsult.

Irán már az egyik legnagyobb színészét is letartóztatta a tüntetések miatt

Irán sorra tartóztatja le azokat, akik a támogatásukat fejezik ki a tiltakozó megmozdulás mellett, és többekre halálbüntetés vár.

28-ra emelkedett azoknak a száma, akiket halálbüntetésre ítéltek Iránban

Egyeseket rongálás és a hatóságok elleni támadások miatt vettek őrizetbe, míg 16 főt a Bassidzs milícia egyik tagjának megölése miatt fogtak el.

Iránban kivégezték az első tüntetőt, akit a „zavargások” miatt ítéltek el

Egyes jogvédő csoportok beszámolója alapján a férfit korábban megkínozták és vallomástételre kényszerítették.

További Hírek

Iráni tüntetések: újabb öt embert ítéltek halálra, 11 főt pedig börtönbüntetésre

Az iráni igazságügyi minisztérium szóvivője szerint egyelőre a halálos ítéletek nem jogerősek, így valamennyi vádlott fellebbezhet.

„Nő, élet, szabadság”: beludzsisztáni nők csatlakoztak az iráni tüntetésekhez

Az IHR igazgatója szerint ezeknek az embereknek több mint négy évtizede elnyomásban kell élniük, ám most végre a kezükbe vették az irányítást, nem hallgatnak tovább.

Jogvédő csoport: közel 500 ember vesztette életét az iráni tüntetéseken

Az IHR igazgatója szerint a halálesetek több mint felét a szunnita beludzsok vagy a kurdok által lakott régiókban regisztrálták.

Kiállt a kurdok mellett, letartóztatás volt a „jutalma” a híres iráni focistának

A vádak alapján államellenes propagandát terjesztett, valamint megsértette a nemzeti csapat hírnevét, ám sokak szerint mindez a figyelmeztetés célját szolgálta.

Halálbüntetés várhat egy iráni rapperre, amiért támogatta a tüntetéseket

A Mahsa Amini halála nyomán kirobbant tüntetéssorozat támogatása miatt vették őrizetbe a rappert, aki családja szerint komoly veszélyben van, s nem kizárt, hogy halálbüntetésre ítélik szolidaritása miatt.

Újabb tüntetések vették kezdetüket Iránban, ezúttal az egyetemeken

A Masha Amini halála után kezdődött, s mára országos felkeléssé vált tüntetéssorozat egy új helyszínen, a kurd régióban található egyetemeken folytatódott.

Berlin felszólította a németeket Irán elhagyására, mielőtt letartóztatják őket

Különösen veszélyeztetettek a német-iráni kettős állampolgárok, tették hozzá, rámutatva, hogy a közelmúltban számos külföldi állampolgárt letartóztattak az iráni hatóságok.

Hackertámadás érte az iráni atomenergiai-ügynökséget

Az iráni atomenergia-ügynökség elismerte, hogy egyik e-mail szerverét külföldről indított számítógépes támadás érte, amelynek célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a tüntetések által sújtott országra.

15 éves diáklány vesztette életét, miután az iráni biztonsági erők megverték

A helyi tanári szakszervezet számolt be arról, hogy egy mindössze 15 éves diáklány vesztette életét a múlt héten, miután az iráni biztonsági erők bevonultak egy iskolába és a razzia során brutálisan megverték.

Amnesty: legkevesebb 23 gyermek vesztette életét az iráni tüntetéseken

Az Amnesty International legfrissebb adatai szerint legkevesebb 23 gyermek vesztette életét szeptemberben az iráni tüntetéseken, melyek mára nemzeti felkeléssé nőtték ki magukat.