Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,21 Ft
Euró
384,44 Ft
Font
451,25 Ft
Bitcoin
67,927 $

Iráni tüntetések: kivégeztek egy karatebajnokot és egy önkéntes gyermekedzőt

Világszerte felháborodást váltott ki, hogy az országos felkeléssel összefüggésben Irán szombaton kivégzett két fiatal férfit.

...svg content...Az iráni állami televízió, az IRINN által 2023. január 7-én közzétett kép a gyilkossággal vádolt Mohammad Mahdi Karamiról perének tárgyalásán Karadzsban 2022. december 5-én. Karamit és Szejed Mohammad Hosszeinit január 7-én kivégezték. A vádak szerint a két férfinek állítólag részük volt egy félkatonai alakulat egy tagjának megölésében a szeptember óta tartó tüntetések során. A kivégzéseket elítélte szombaton az ENSZ, az Európai Unió és több európai ország is. MTI/EPA/IRINN
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Masha Amini szeptember 16-i halála óta tüntetnek Iránban, ám ezek a demonstrációk hónapok alatt országos zavargássá nőtték ki magukat, miközben az iráni biztonsági erők kegyetlenül, és példátlan brutalitással próbálják feloszlatni a tüntetéseket.

A tüntetésekkel összefüggésben kivégzett emberek száma most sajnos elérte a négyet: Mohammad Mehdi Karamit és Seyed Mohammad Hosseinit szombat kora reggel akasztották fel.

A karatebajnokot és az önkéntes gyermekedzőt, akik állítólagosan részt vettek a rezsimellenes tüntetéseken, azért ítélték el, mert november 3-án Karajban állítólag megölték Seyed Ruhollah Ajamiant, az ország Baszidzs félkatonai erőinek egyik tagját.

Karami ügyvédje megosztotta, hogy a férfitől megtagadták, hogy kivégzése előtt még utoljára beszélhessen családjával, sőt, azt sem engedték meg az ügyvédnek, hogy hivatalosan is képviselje a fiatal férfit.

A CNN vizsgálata szerint az elmúlt hónapokban további 41 tüntetőt ítéltek halálra, ám figyelmeztettek, ez a szám ennél jóval magasabb lehet a valóságban.

Gyurcsány keményen beszólt Magyar Péternek: „Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy”

Gyurcsány Ferenc ismét jelentkezett, ezúttal kedd reggel osztotta ki Magyar Pétert, akit egy tőről metszett fideszes politikusnak nevezett, és egyúttal tehetségtelenebbnek is, mint Orbán Viktor miniszterelnököt