Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,667 $

További Hírek

Lélegzetelállító fényképet tett közzé a NASA, melyen a Földtől 68 millió fényévre található különleges formájú spirálgalaxis látható.

Az amerikai űrügynökség mérnökei szerint több mint egy hónapig tartó hibaelhárítást követően rájöttek, mi idézhette elő a Hubble rendszerében történt szoftveres meghibásodást.

Az elmúlt hónapokban problémahegyek tornyosultak a Hubble űrteleszkóp fölé, és sokáig úgy tűnt, hogy megoldhatatlan maradhat a nemrég bekövetkezett szoftverhiba, ám lehetséges, mégis orvosolhatják a bugot.

Egy új tanulmány szerint a James Webb űrteleszkóppal, mely 2022-ben lesz üzembe helyezve, a múltba is vissza tudnak majd tekinteni a csillagászok, így megfigyelve az ősrobbanás utáni első csillagok születését.

Habár korábban úgy tűnt, sikerült némi életet lehelni a sorozatos meghibásodásokon átesett űrteleszkópba, minden jel arra utal, hogy a szoftvert képtelenség újraindítani.

Szerencsére nem kell túlságosan nagy űrkatasztrófától tartani a Hubble űrtávcső esetében, ugyanis a fedélzeti komputeren található szoftver mondta fel csupán ideiglenesen a szolgálatot.

Meghibásodott a NASA Hubble űrteleszkópja, mivel probléma adódott az operációs rendszerével, amely véletlenül a hétvége folyamán biztonságos üzemmódba kapcsolt át.