Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,34 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,78 Ft
Bitcoin
58,350 $

További Hírek

Egy koronavírusos páciens levegő után kapkodva könyörgött oltásért

Dr. Isadora Zaharescu, a Witting Kórház intenzív osztályának orvosa osztotta meg azt az esetet, mikor a kórház intenzív osztályán kezelt férfi levegő után kapkodva kérlelte az orvosokat, hogy adják be neki a koronavírus elleni oltást.

Szlávik: 4 millió beoltottnál már jöhet egy újabb enyhítés

A Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa azt is elmondta, hogy jelenleg minden beoltatlan személy veszélyt jelent.

Rusvai szerint akár ezen a héten csökkenhet a koronavírusban elhunytak száma

Rusvai Miklós virológus szerint már túljutottunk a harmadik hullám tetőpontján, a szakember ezért arra számít, hogy ezen a héten csökkenésnek indul a koronavírusban elhunytak száma.

A harmadik hullám tetőzése még nem garancia arra, hogy nem lesz egy negyedik is

A koronavírus-járvány harmadik hulláma épp tetőzik Magyarországon, ez azonban nem jelenti azt, hogy hátradőlhetünk, és csettintésre visszatérhetünk régi életünkhöz: bőven meglehet, hogy egy negyedik hullám is pusztító útjára indul.

Kásler szerint a magyar egészségügy még mindig nem omlott össze

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere úgy véli, a magyar egészségügyi ellátórendszerben nincsen semmi gond, és az a mai napig nem omlott össze, sőt valószínűsíthetőnek tartja, hogy ebben a rendkívüli helyzetben is tartani tudják a megfelelő szakmai kondíciókat.

A kórházigazgató szerint a gyógyulást követő hónapokban is jelentkezhetnek tünetek

Bedros J. Róbert, a fővárosi Szent Imre Kórház főigazgatója a Magyar Nemzetnek adott interjút, melyben elmondta, a normális élethez való visszatérés nem csupán az oltóanyagokon múlik, az oltási hajlandóság határozza majd meg a nyitást.

Négyszer több alapbetegséggel nem rendelkező hunyt el az elmúlt hónapban, mint korábban

A koronavírus járvány harmadik hullámában jelentősen megnövekedett az alapbetegség nélkül elhunytak száma.

Rusvai Miklós szerint ez az utolsó hullám Magyarországon

Rusvai Miklós úgy véli, amennyiben az átoltottság megfelelő mértékű lesz, úgy elkerülhető egy újabb hullám Magyarországon, ám a WHO félelmei jogosak a negyedik hullámra nézve.

Rusvai Miklós elmondta, mikor tetőzhet a járvány, és azt is, mire számíthatunk a nyáron

Rusvai Miklós víruskutató szerint a következő napokban tetőzhet a járvány harmadik hulláma Magyarországon, és úgy gondolja, "szabad nyarunk lehet", ha ilyen jó ütemben haladunk az oltásokkal.

Rusvai Miklós is megtippelte, mikor tetőzhet a járvány harmadik hulláma

Dr. Rusvai Miklós virológus elmondása szerint „nagy kő esett le a szívéről”, amikor meglátta a 11. heti szennyvízminta-adatokat, melyekből kiderült, hogy több nagyvárosban is csökkenő tendenciát mutat a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.