Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,23 Ft
Euró
393,16 Ft
Font
456,41 Ft
Bitcoin
66,084 $

Decemberben csökkentek a globális élelmiszerárak – a hazai árakra is hatással lehet

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) közzétette legfrissebb jelentését a globális élelmiszerárak kapcsán, ami pozitív jövőképet vetít előre hazai viszonylatban is.

További Hírek

Egy friss felmérésből derült ki, hogy a világ összvagyonának 3,5 százaléka mindössze 2750 ember kezében van.

A globális ellátási zavarok továbbra is komoly problémákat okoznak, ez pedig kihatással van a szállítmányozásra, és a tehervasutakra is.

Valószínűleg olyan napvihar éri el a Földet, amely képes tönkretenni a műszaki infrastruktúrát, és az "internet apokalipsziséhez" hasonló hatalmas fennakadást okozhat – derült ki egy kutatási jelentésből.

A szállítások lassulnak, az árak pedig emelkednek, miközben a vállalatok alkatrészekre vadásznak; az ellátási lánc várakozási ideje azonban a veszélyes zónába lépett.

Egészen másképp álltunk a koronavírus elleni oltóanyagokhoz 2020-ban: akkor még az volt a döntő, hogy melyik oltóanyag érkezik meg a leghamarabb, később azonban már az lett a legfontosabb szempont, hogy melyik a legbiztonságosabb és leghatékonyabb a klinikai vizsgálatok alapján.

Ezek a világ legveszélyesebb biolaboratóriumai, amelyekben olyan betegségeket tanulmányoznak, amelyekre jelenleg nincs gyógymód.

A globális média kiemelte, hogy India egészségügyi rendszere rosszul felszerelt, és a Modi-kormány "ügyetlenül" kezeli a dél-ázsiai országot sújtó koronavírus-járvány második hullámát.

Két dél-koreai halászati szövetség pert indított, kártérítést követelve a japán kormánytól a fukusimai atomerőműből származó szennyezett víz tengerbe engedésének terve miatt.

A jelentések szerint a rendőrség tüntetőket tartóztatott le az AstraZeneca brit irodája előtt, ahol az aktivisták követelték, hogy a gyógyszercégek mondjanak le a koronavírus elleni oltóanyagok szabadalmi jogairól, és követelték, hogy az oltásokat egyenlőbben osszák el globális szinten.

A Washingtoni Egyetem egy új módszerrel újraszámolta a jelentett koronavírusos haláleseteket, az adatok alapján pedig mintegy 9500 áldozat maradhatott ki a magyar koronavírus-statisztikából.