Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,338 $

További Hírek

A legújabb tanulmányból kiderült, hogy nagyon ritka a gyermekek esetében kialakuló elhúzódó covid-betegség fennállásának lehetősége, ezért a fiatalkorúak védve érezhetik magukat azután, hogy elkapták a koronavírus-fertőzést.

Egy brit férfit, akit több mint egy éve kórházban kezeltek, miután elkapta a koronavírust, "ájulási rohamok" sújtották, mivel az egészségi állapota jelentősen romlott a kezelés alatt.

Nemcsak a megbetegedés, de sokak számára a Covid-19-ből való felépülés is nehézségeket okoz. Az elhúzódó Covid tünetek, vagy poszt-Covid tünetek számos magyarnak kellemetlenséget okoznak a mindennapok során, sőt, egyes tünetek azt is megakadályozhatják, hogy visszatérjük a régi énünkhöz.

Zacher Gábor toxikológus, a hatvani kórház főorvosa aggodalmát fejezte ki a fővárosi szennyvíz-koncentráció és a terasznyitás esetleges összefüggése miatt, azonban a szakember jobb szeretné, ha nem neki lenne igaza.

Silvio Berlusconi, volt olasz miniszterelnök 24 nap után elhagyhatta a kórházat, miután a koronavírus hosszú távú szövődményei miatt szorult kórházi kezelésre.

Egyre többen kerülnek be a Szent Ferenc Kórház koronavírus-fertőzés utáni rehabilitációs részlegére, a mostani érintettek a fiatalabb korosztályból kerülnek ki.

Miközben a pandémia hazánkban új fokozatba kapcsolt, kutatók rájöttek, hogy a covid-vakcinák segíthetnek az úgynevezett poszt-covid szindrómával küzdő pácienseknél a teljes felépülésben.

Az elhúzódó koronavírus-betegség, másik nevén poszt-covid akár hónapokon keresztül kellemetlen panaszokkal járhat, kezelése pedig a tünetek változatossága miatt rendkívül körülményes.

Egy friss kutatás eredményei alapján az elhúzódó koronavírussal küzdő gyermekek akár nyolc hónapon át szenvedhetnek a vírus tüneteivel.

A koronavírus-fertőzésen átesett gyerekek több mint egytizede öt héttel a diagnózis után is tapasztal magán tüneteket.