Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is egyre bizakodóbb az új inflációs adatok láttán.
A következő esztendő első felében azonban csekélyebb lesz a drágulás az ideihez képest.
A magyar élelmiszerek közül tojásból sincs hiány, mely az egyik legfontosabb darabja a háztartásoknak.
Augusztusban 34 százalékos volt az élelmiszerár-emelkedés hazánkban, míg az Európai Unióban átlagosan 14 százalékos drágulást mértek a tavalyi hasonló időszakhoz képest.
Egyre többe és többe kerül az élelmiszer, ami nagyon aggasztó, melynek kapcsán Orbán Viktor miniszterelnök válaszolt egy kérdésre a DK-nak.
Márki-Zay Péter azt mondta, reméli, hogy a kormány végre felhagy a Brüsszel elleni „háborújával”, és a magyar embereket helyezi előtérbe.
Parádés időszak a mostani, és szemmel láthatóan még közel sincs vége a brutális áremelkedéseknek és az elszálló inflációnak.
Az MNB számításai szerint az élelmiszerek drágulása magyarázza az emelkedő inflációt Magyarországon.
A számok alapján az ötödik egymást követő hónapban mérséklődtek az élelmiszerárak globális szinten.
A cég ügyvezető igazgatója szerint a jelenlegi helyzetben új gondolkodásra van szükség, hogy működőképes megoldásokat találjanak a fennálló problémákra.
Bár az egész élelmiszeripart sújtja a költségek hatalmas mértékű emelkedése, a legnehezebb helyzetben mégis az édességgyártók vannak, a cukor importja ugyanis akadozik, és a trópusokon termesztett alapanyagok beszerzését is számos akadály nehezíti.