Clouds
21 Budapest
Dollár
353,89 Ft
Euró
390,00 Ft
Font
438,56 Ft
Bitcoin
23,760 $

Dobrev Klára elmondta, mit csinálna egy baloldali kormány az élelmiszer-drágulással

Fotó: Dobrev Klára (DK), az Európai Parlament alelnöke az ellenzéki pártok kampányzáró rendezvényén a Madách téren, Budapesten 2019. október 11-én. MTI/Kovács Tamás
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Gyurcsány Ferenc felesége szerint csak idén 36 milliárd forinttal keresett többet az állam az élelmiszerek áfáján, mint egy évvel korábban.

Dobrev Klára megint arról beszél, mit csinálna másképpen, mint Orbán Viktor kormánya, immáron sokadszor. Most épp az élelmiszer-drágulás kapcsán szólalt meg, mert ezen a területen is lát valamit, ami nem tetszik neki.

Soron kívül Az MLSZ elfogadtatná a Nagy-Magyarország jelképét az UEFA-val

„Nincs rendben, hogy a kormány azon a válságon nyerészkedik, amelyet ő maga okozott.” – fogalmazott a posztjában Dobrev, nem sokkal azt követően, hogy hivatalossá váltak az újabb árstopos termékek.

„Csak idén szeptemberben 36 milliárd forinttal többet keresett az állam az élelmiszerek áfáján, mint egy évvel korábban.” – folytatta a bejegyzésében a Facebook oldalán, és szerinte a magyarok szenvedik el a legnagyobb élelmiszer-drágulást az EU-ban.

„Ekkora bajban, amikor a magyarok szenvedik el a legnagyobb élelmiszer-drágulást Európában, egy gondoskodó kormány nem a markát tartaná, hanem a családokon segítene.” – tette hozzá Gyurcsány Ferenc felesége.

Azt mondja, ha baloldali kormánya lenne Magyarországnak, legalább az év végéig eltörölné az alapélelmiszerek áfáját. „Egy baloldali kormány most ideiglenesen, legalább az év végéig eltörölné az alapélelmiszerek áfáját!”