Az adó eleinte csökkentette a fogyasztást, később azonban egyre többet vásároltak belőle a magyarok.
Emellett a cukorbetegségre és a fáradtságra is igazi gyógyír ez az étel.
Egy dietetikus mondta el, ebben mégis mennyi az igazság.
Ennek megállapításához több mint 60 ezer ember adatait elemezték 9 éven át, s ez idő alatt 882 embernél jelentkeztek a tünetek.
A zsűri egyik tagja szerint öröm volt látni, hogy kevesen választották a cukros üdítőket vagy a nagy mennyiségű édességeket, s inkább a zöldségeket és gyümölcsöket pakolták be a képzeletbeli kosárba.
Az elégtelen mértékű beporzás a termések mennyiségét is csökkenti, amelynek hatására egyre kevesebb ember, egyre kisebb mennyiségben fér hozzá egyes élelmiszerekhez.
A válaszadók elsősorban a gyümölcsökhöz, a zöldségekhez és a húsételekhez ragaszkodnak, így más élelmiszerekről sokkal hamarabb mondanának le, ha arra kerülne sor.
A megkérdezettek válaszai alapján az is nyilvánvalóvá vált, hogy sokakat foglalkoztatja az egészséges táplálkozás, illetve a súlycsökkentő diéta.
Ugyanakkor a válaszadók egy része az egészséges táplálkozásról sem mondana le, míg másoknak az élelmiszerpazarlás miatt fáj a feje.
A világjárvány hatására egyre jobban odafigyelünk az immunrendszerünk megfelelő működésére, szervezetünk természetes védekezőképességét azonban a legjobban úgy tudjuk támogatni, ha mindig egészségesen táplálkozunk, nem csak kampányszerűen juttatjuk hozzá a szükséges tápanyagokhoz, vitaminokhoz, nyomelemekhez.
Havi 6.5 millió forinttal támogatja a Heim Pál Gyermekkórház kis pácienseinek egészséges étkezését és felépülését a Lidl.