Dollár
390,02 Ft
Euró
398,94 Ft
Font
471,59 Ft
Bitcoin
23,064 $

A Covax lecsökkentette az Észak-Koreának szánt vakcina-adagok számát

Nemzetközi segélyszervezetek jelentették, hogy a Covax redukálta az Észak-Koreának szánt vakcinák számát, mivel szükségletalapú elosztásra állnak át.

Százmilliós számban kerül kukába a lejárat közeli vakcina a szegény országokban

Az UNICEF beszámolója szerint decemberben már 100 millió dózis vakcinát utasította vissza a szegény ország, míg 681 millió dózis felhasználatlan maradt.

Elutasította Kim Dzsongun a koronavírus-vakcinákat, „észak-koreai módon” akarja megoldani a járványt

Három millió dózis Sinovac-vakcinát kapott volna Észak-Korea a COVAX-programon keresztül, ezt azonban a kommunista diktátor visszautasította.

WHO: a delta variáns az eddig azonosított "legelterjedtebb" mutáció

Az először Indiában észlelt delta variáns mostanra legalább 85 országban terjed.

Független bizottság: A koronavírus-járványt meg lehetett volna előzni

A világjárvány katasztrofális méreteit meg lehetett volna előzni – állapította meg szerdán egy független globális bizottság, azonban a tétovázás és a rossz koordináció "mérgező koktélja" miatt nem vettük észre időben a figyelmeztető jeleket.

További Hírek

WHO: a koronavírus terjedése gyorsabb ütemben halad, mint a vakcinák globális bevezetése

A globális egészségügyi vezetők azt szorgalmazzák, hogy a jövő évi németországi G7-találkozóig a világ lakosságának legalább 70 százalékát oltsák be, amihez 11 milliárd adag oltóanyagra lenne szükség.

Hadat üzent a “botrányos vakcinaegyenlőtlenségnek” a WHO főigazgatója

Az Egészségügyi Világszervezet szerint nem lesz vége a járványnak, amíg a világon bárhol is fertőz a koronavírus.

Íme, a legígéretesebb vakcina, amiről talán még nem is hallottál

Mivel egyre nagyobb az aggodalom, hogy az egyenlőtlen hozzáférés világszerte meghosszabbítja a világjárványt, az amerikai Novavax gyógyszergyártóra is egyre komolyabb nyomás nehezedik, ám az adatok alapján minden erőfeszítés megéri a fáradtságot.

Észak-Korea szerint a vakcina "nem csodaszer", hosszadalmas harcra figyelmeztetnek

Észak-Korea állami médiája kedden a koronavírus elleni hosszadalmas küzdelemre figyelmeztetett, mondván, a globális gyógyszergyártók által kifejlesztett vakcinák "nem bizonyulnak univerzális csodaszernek".

Az Egyesült Királyság vakcinahiányra hivatkozva inkább orvosi eszközöket küld Indiának

A brit kormány közölte, hogy nincs abban a helyzetben, hogy koronavírus elleni oltásokat osszon meg Újdelhiben, ehelyett a hazai bevezetést helyezi előtérbe, mivel a vírus továbbra is egyre jobban terjed Indiában és a szomszédos országokban.

Az ENSZ főtitkára megadóztatná azokat, akik profitáltak a koronavírus-járványból

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének vezetője szerint a koronavírus elleni küzdelemben a világ összefogásának elmulasztása komoly egyenlőtlenségeket teremtett a világban.

India elérte a 100 milliós átoltottságot, ennek ellenére is megdőlnek a negatív rekordok

India élet-halál versenyt vív a koronavírussal, mivel csaknem 1,4 milliárdos lakosságával a világ egyik leggyorsabb oltási programját hajtja végre, miközben a fertőzések minden idők legmagasabb esetszámait jegyzi napi szinten.

Az Afrikai Unió nem vásárol az AstraZeneca oltóanyagából

Az Afrikai Unió úgy határozott, nem kívánja alkalmazni az AstraZeneca által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyagot, helyette inkább megvárja, hogy a vakcinát a rövidesen érkező Janssen vakcinájával helyettesíthessék.

A vakcinanacionalizmus komolyan veszélyezteti az egyenlő bánásmódot és a nyájimmunitást

Míg az Egyesült Államok megkezdte amerikaiak millióinak napi szintű oltását, a koronavírus elleni vakcinakészlet globális szinten is kifejezetten szűkös. Szakértők becslései szerint az alacsonyabb erőforrásokkal rendelkező országokban az emberek 80 százaléka nem fog kapni oltást 2021-ben.

WHO: több mint száz országba juthat el a koronavírus elleni vakcina

Az Egészségügyi Világszervezet legutóbbi jelentéséből kiderült, hogy az elkövetkező hetekben száznál is több országba szállíthatják el a létfontosságú készítményeket.