Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,667 $

További Hírek

Az egykori magyar bányavárosban tanösvény vezeti végig a túrázókat, amelyen keresztül megcsodálhatják a látogatók Telkibánya kincseit és nevezetességeit.

Megállapodást kötöttek a legnagyobb széntermelő hatalmak, hogy belátható időn belül kivezetik gazdaságukból a szenet.

Eddig összesen 0.00599179 bitcoint termeltek ki tűzhányók révén, ami 269 amerikai dollárnak felel meg.

A bitcoin előállítása és az utána keletkező hulladék olyannyira súlyos környezetszennyező hatással bír, hogy szakértők szerint veszélyesebb a bányászata, mint a fosszilis üzemanyagoké.

Sokszor előfordul az a gyakorlatban, hogy a nagyvállalatok úgy aknázzák ki egy harmadik világban lévő ország potenciálját, hogy abból maga az ország alig részesül.

A Gazdasági Versenyhivatal gazdasági erőfölénnyel való visszaélés gyanúja miatt indított versenyfelügyeleti eljárást az egyik leghíresebb magyarországi kavicskitermelő vállalkozás ellen.

A lítiumion-akkumulátorok alapvető összetevőjének számító kobalt bányászata korántsem annyira egyszerű feladat, mint azt hinnénk, az elektromos autók hívői bele sem gondolnak, mekkora erőfeszítésekkel jár a folyamat.

Helyi törzsvezetők beszámolója szerint tüzet nyitott egy csapatnyi illegális bányász a brazil Amazonas-esőerdő területén élő őslakosokra.

A világ legnagyobb ékszerüzlete, a Pandora azt mondja, hogy többé nem árul bányászott gyémántokat, és kizárólag laboratóriumban készült gyémántokra áll át.

Kína a globális kriptovaluták kereskedelmének közel 80 százalékát kezeli, ám az ehhez szükséges energia veszélyeztetheti a világ szén-dioxid-kibocsátásának csökkentésére irányuló 2030-ig kitűzött céljait.