Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
63,964 $

Kiderült, hogyan teljesítenek a piacon elérhető vírusirtók

Több is maximális pontszámot kapott az AV-Test legutóbbi próbakörén.

Fotó: Unsplash
PC

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egy német cég, az AV-Test friss jelentése szerint múlt év végén a Windows 10-en futó legismertebb vírusirtó szoftvereket tesztelték. Mint kiderült, a vizsgálatra 2023 novemberében és decemberében került sor, ennek során 16 programot próbáltak ki, mint például az Avastot, az AVG-t, a McAfee-t és a Nortont – szúrta ki az Origo.

Az eredmények alapján a kipróbált programok fele kiválóan szerepelt, tökéletes pontszámokat kaptak. Mint az a lenti képen látható, ez többek között az Avast, az AVG, az Avira, a Bitdefender, a McAfee és az F-Secure esetében is igaz. Ám a Norton, a Trend Micro, az AhnLab és más vírusirtók már nem minden esetben kaptak maximális pontot. Soron kívül Kizuhant az ötödik emeletről egy kisgyermek Csepelen

Forrás av testorg

Volt, amelyik a védelmi képességük, vagy a teljesítményük, esetleg a kezelhetőségük kapcsán kapott alacsonyabb pontot, de még ez sem olyan vészes. Ugyanakkor egy program eredményei meglehetősen lehangolóak lettek: a Bkav egyik szempont alapján sem kapott maximális pontszámot (6), sőt, a védelmi képességét és a kezelhetőségét illetően csak 3-at.

A lap megjegyzi: kiváló hír a számítógépezők számára, hogy az elit klubban a Windows 10 gyári Defender védelmi szoftvere is megtalálható, azaz nem kell attól tartva fizetős termékre váltani, hogy potenciálisan elégtelen lehet a védelmi színvonala. De korábban azt is megírtuk, hogy már elérhető a legújabb Windows frissítés, amit érdemes mielőbb telepíteni.

Folytatódik az árcsökkentés a Lidl-nél, újabb 60 termék árát vitték lejjebb tartósan

Az áruházlánc már több mint 600 termék árát csökkentette az árcsökkentési programja keretében, amihez április elejétől újabb 60 árucikk csatlakozott.