Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
63,812 $

Már elérhető a legújabb Windows frissítés, ezért érdemes mielőbb telepíteni

Mint kiderült, két nulladik napi sérülékenységet is befoltoz az új javítócsomag.

Fotó: Unsplash
PC

Koós Alexandra

Szerkesztő

Már a Windows 10 és 11 operációs rendszerekre is elérhető a Microsoft legújabb, februári frissítőcsomagja, ami 73 biztonsági rést foltoz be. Ezek közül kettő ráadásul úgynevezett nulladik napi sérülékenység, amit korábban már ki is használtak támadások kivitelezéséhez – írja a 24.hu a Bleeping Computerre hivatkozva.

A cikkben részletezik: a súlyosabb hibák lehetővé teszi a támadók számára, hogy megkerülhessék az operációs rendszer védelmét, amennyiben az áldozata megnyit egy fertőzött fájlt, azaz jobb mielőbb telepíteni a javítást. Ha ez automatikusan nem történt meg, akkor sem kell megijedni, néhány kattintással meg lehet oldani a dolgot.

Ehhez nem kell mást tenni, mint a Start Menü/Gépház/Windows Update menün belül elindítani a frissítés letöltését, majd telepíteni a csomagot – teszik hozzá. Korábban arról is beszámoltunk, hogy teljes képernyős letámadást indított a Microsoft a Windows 10 felhasználók ellen. Vagyis mindent bevetnek annak érdekében, hogy a felhasználók frissítsék operációs rendszereiket.

Illetve azt is megírtuk, hogy hiánypótló funkcióval könnyíti meg az androidos felhasználók életét a Google: a Gmail egyik újításáról van szó, aminek garantáltan minden felhasználó örülni fog. De korábban arra is fény derült, hogy az Apple eltávolított egy fontos funkciót az iOS operációs rendszerből, ami sok felhasználónak okozhat bosszúságot.