Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,820 $

Teljes képernyős letámadást indított a Microsoft a Windows 10 felhasználók ellen

Mindent bevetnek annak érdekében, hogy a felhasználók frissítsék operációs rendszereiket.

Fotó: Unsplash/freestocks
PC

Kiss László

Szerkesztő

A Microsoft fokozza erőfeszítéseit, hogy meggyőzze a Windows 10 felhasználókat, hogy váltsanak Windows 11-re, az operációs rendszer legújabb verziójára. Egyes Windows 10 felhasználók ugyanis arról számoltak be, hogy egy 2024 januárjától elérhető opcionális frissítés telepítése után a Windows 11 teljes képernyős reklámját látták.

A reklám a teljes képernyőt lefedi, és négy diát tartalmaz, amelyek a Windows 11 előnyeit emelik ki, például az új dizájnt, a jobb teljesítményt és a fokozott biztonságot. A felhasználók választhatnak, hogy a Windows 11-et a háttérben letöltik-e, vagy a képernyő alján található kis linkre kattintva elutasítják az ajánlatot. Soron kívül Megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken

A Microsoft állítása szerint a Windows 11-re való frissítés ingyenes, a felhasználók pedig 10 napon belül visszatérhetnek a Windows 10-re, ha nem elégedettek. A hirdetés arról is biztosítja a felhasználókat, hogy a frissítési folyamat során megmaradnak a fájljaik és beállításaik.

Még mindig a legnépszerűbb Windows-verzió

A frissítésre azonban nem minden Windows 10 felhasználó jogosult, mivel a Windows 11 szigorúbb hardverkövetelményeket támaszt a Windows 10-nél.  A userek a Microsoft PC Health Check alkalmazásával vagy harmadik féltől származó eszközökkel ellenőrizhetik PC-jük Windows 11 kompatibilitását.

A 2015-ben megjelent Windows 10 még mindig a legnépszerűbb Windows-verzió, a Statcounter szerint ugyanis több mint 66 százalékos piaci részesedéssel bír. A 2021-ben megjelent Windows 11 piaci részesedése körülbelül 28 százalék. Amolyan újabb terelési lépésként a Microsoft azt is bejelentette, hogy 2025 októberében megszűnik a Windows 10 támogatása, ami azt jelenti, hogy a felhasználók ezt követően már nem kapnak biztonsági és funkciófrissítéseket.

A Microsoft azt reméli, hogy a Windows 11 ingyenes és egyszerű frissítésként történő felajánlásával több felhasználót tud meggyőzni arról, hogy fogadják el az új operációs rendszert, és élvezzék annak új funkcióit és fejlesztéseit. Egyes felhasználók azonban inkább maradnak a Windows 10-nél, amíg nem kell új számítógépet vásárolniuk, vagy nem kell fizetniük a különböző biztonsági frissítésekért.

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.