Dollár
381,97 Ft
Euró
392,03 Ft
Font
463,77 Ft
Bitcoin
24,487 $

Technokirályra változtatta titulusát Elon Musk

New York, 2019. április 5. Elon Musk, a Tesla Motors vezérigazgatója távozik a meghallgatásáról egy New York-i bíróságról 2019. április 4-én. Muskot az Egyesült Államok Biztonsági és Kereskedelmi Bizottsága (SEC) perelte be a bizottsággal előzőleg kötött megállapodásának állítólagos megsértése miatt. MTI/EPA/Justin Lane
not image

Kulcsár Péter

2021. március 17. - 09:59

Ha nem lett volna elég a vezérigazgatói megnevezés, a Tesla főnöke “Technoking”-re változtatta hivatalos titulusát.

A Securities and Exchange Commission (SEC) hivatalos jelentése szerint Elon Muskot mostantól Technokirálynak kell szólítani cégen belül, míg Zach Kirhornt, a pénzügyi hivatal vezetőjét “Mater of Coin”-nak, vagyis Érmemesternek hívják.

Soron kívül Jakab feltette a kérdést: milyen képviselő az, aki nem járja az országot?

Egyelőre nem tudni, hogy egy új precedenst szándékoztak-e megteremteni a Teslánál, vagy csupán viccről van szó, bár az SEC-hez benyújtott dokumentumok bizalmasak és hivatalos jellegűek, így lehetséges, hogy egyszerre mindkét feltevés érvényes.

A Tesla egy hónapja több mint 1,5 milliárd amerikai dollár értékben vásárolt fel bitcoint, valamint bejelentették azt is, hogy elfogadják fizetőeszközként a kriptovalutákat, ami azt jelenti, hogy bárki vásárolhat magának egy luxus elektromos autót virtuális érmékért cserébe.

A titulus érdekes választásnak tűnik, valószínűleg Musk már unhatta a hagyományos CEO és CFO posztokat, és kicsit fel szerette volna pezsdíteni az életet ezen a fronton is.

A milliárdos üzletembert nemrég éppen az SEC vizsgálta ki, amiért a Dogecoin nevű mémvaluta árfolyamát manipulálta, ám bizonyítékot nem találtak ellene, hiszen mindössze Twitter-bejegyzéseivel népszerűsítette a korábban viccként indult, mára már egészen értékessé vált kriptovalutát.

Nem tudhatjuk, valójában mi állhat a titulusváltás mögött, azt sem tartjuk kizártnak, hogy Elon Musk él-hal a technóért, és szívesen csatlakozik rave bulikhoz, ahol kiélheti szenvedélyét.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.