Elon Musk tweetje után berobbant a Dogecoin árfolyama

Fotó: Dogecoin
not image

Kulcsár Péter

2021. február 26. - 13:30

Semmi más nem kellett a kriptovaluta értékének emelkedéséhez, mint egy szimpla Twitter-bejegyzés a dél-afrikai származású amerikai üzletembertől.

A Tesla vezérigazgatója szerdán tett közzé egy bejegyzést Twitter-oldalán, melynek hatására az alternatív kriptovaluták egyik népszerű változata, a Dogecoin árfolyama 25 százalékkal megnőtt – tudósított a Business Insider.

A siba inu kutyát ábrázoló zászlóra felrajzolt “doge” és “wow” szavakkal Elon Musk elérte, hogy a mémként is elhíresült kriptovaluta szó szerint szárnyalásba kezdjen.

Még azon a napon 0,0537 dollárra emelkedett a Dogecoin értéke, ami csak néhány tízezreddel maradt el a nikkel árfolyamától.

A Dogecoin merőben eltér a közismert bitcointól. Egyik legnagyobb különbség a két kriptovaluta között, hogy a mémvalutából valójában kifogyhatatlan utánpótlás van. A valuta eredetileg puszta viccként indult 2013-ban, mára viszont már összesen 10 milliárd amerikai dollárt érnek a virtuális fizetőeszközök.

Musk megrögzött mémrajongó, és imádja a poénokat, ezért nem meglepő, hogy akarva-akaratlanul a Dogecoint is feljebb repítette a kriptovaluták ranglistáján. A Tesla februárban 1,5 milliárd dollárnyi bitcoint vásárolt, valamint bejelentették, ezentúl elfogadják majd a digitális fizetőeszközöket is – a hírek hatására szinte berobbant a kriptopénznemek árfolyama.

“Az lenne a legszórakoztatóbb és legironikusabb végkimenetele a kriptovaluták térhódításának, ha a Dogecoin a Föld általános fizetőeszközévé válna a jövőben” – mondta Musk egy korábbi interjújában.