Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,95 Ft
Euró
392,45 Ft
Font
459,48 Ft
Bitcoin
62,994 $

Tarlós István Szentkirályi Alexandráról: ő a legalkalmasabb jelölt Budapest vezetésére

Mint mondta, az ő volt helyettese széles látókörű, van városvezetői tapasztalata, és jelentős a lobbiereje.

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Tarlós István, Budapest volt városvezetője nemrégiben interjút adott, amelynek során a közelgő önkormányzati választások volt a téma. Így Vitézy Dávidról, Karácsony Gergelyről és Szentkirályi Alexandráról is szó esett, akikről azt mondta: „objektív véleményt tudok formálni róluk, hiszen nincs tervemben visszamenni a nagypolitikába”. Majd amikor arról kérdezték, véleménye szerint Szentkirályi Alexandra milyen főpolgármester-jelölt, úgy felelt, biztos benne, hogy a Fidesz Budapesten a legtöbb szavazatot vele tudja begyűjteni.

„Hogy ez mire lesz elég, hamarosan kiderül és sok körülménytől függ” – jegyezte meg. Egyúttal leszögezte, „a három jelölt közül Alexandra ismeri legjobban a fővárosi terepet”. Felidézte, Vitézy Dávid is mellette dolgozott, „de ő csak egy szeletét látja át az önkormányzati feladatoknak, Alexandra viszont az egészet”. Ráadásul nagyon jól kommunikál, humán területen otthon van, és jó arca lehet Budapestnek, mert szerinte ez sem mindegy. „Még egy bizonyosnak tűnik: a fejlesztések tekintetében a legfajsúlyosabb lobbiereje neki van. Ha a stábja abban fog segíteni neki, hogy pozitív kicsengésű kampányt folytasson, akkor esélyesnek tartom a győzelemre is” – fogalmazott Tarlós István. Soron kívül Rárepültek a magyarok az online értékpapírszámla-nyitásra

Itt még hozzáfűzte, úgy látja, Szentkirályi Alexandra képes leginkább együttműködni azokkal az erőkkel, akiktől az önkormányzat mozgástere függ. „Nekem is voltak a Fidesszel ellentéteim, de mindig megvolt az az alapegyüttműködés, amely eredményre vezetett. Most Karácsony Gergely fényesen bizonyítja, hogy milyen, amikor ez hiányzik. Itt el kell találni a helyes arányokat, és ezt Alexandrából sokkal inkább kinézem, mint Dávidból” – magyarázta. De a Metropolnak adott interjúja során arra is kitért, miszerint „elindult egy olyan játék, hogy egyesek elkezdték látványosan aláértékelni Alexandrát”.

„Olyanok, akik gyakorlatilag keveset tudnak róla. Mondván, hogy egy csinos fiatal nő, biztosan emiatt tud előre jutni, vagy azért olyan a fellépése, mert kormányszóvivő volt” – tette hozzá Budapest korábbi főpolgármestere, aki szerint ezek butaságok, s épp arra utalnak, hogy titkon tartanak tőle. „Azt ne felejtsük el, hogy minden idők legfiatalabb főpolgármester-helyettese volt és azt megelőzően öt évig fővárosi képviselőként dolgozott. Ez kilenc szakmai év, amiből öt kifejezett városvezetői gyakorlat” – emlékeztetett. Kijelentette, sokan amiatt irigylik, hogy fiatalon ilyen magas pozícióba jutott.

„Valóban, 26 évesen Budapest főpolgármester-helyettesének lenni, nem kis dolog. Sajnálom azonban, ha az irigyek lelkének virágoskertjébe gázolok most, de ez az irigykedés ostobaság! 2006-tól dolgozott mellettem, köztünk egyfajta apa-lánya kapcsolat alakult ki. Egyszerűen úgy láttam, hogy ebben a fiatalban van fantázia, lehet építeni és megbirkózik a feladattal. Ezért kértem fel és igazam is lett” – árulta el Tarlós István, aki a lap érdeklődésére még elmondta azt is, hogy nem szeretne főszereplője lenni a kampánynak, most is csak a saját véleményét hangoztatja. „Más kérdés azonban az, hogy ha szüksége lesz Alexandrának egy-egy tanácsra, támogatásra, kérésére rendelkezésére fogok állni” – fűzte hozzá.

Hidvéghi Balázs szerint Brüsszel egyre jobban fél Orbán Viktortól

Mint mondta, a brüsszeli történtek minden határon túlmennek és egyben jelzik, hogy félnek Orbán Viktortól és a szuverenista erők véleményétől.

Fél nap alatt elfogták a budapesti Louis Vuitton üzlet tolvajait

A budapesti rendőrök mindössze 12 óra alatt azonosították a terézvárosi luxusmárkabolt betörésének feltételezett tetteseit.