Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,84 Ft
Euró
393,44 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,199 $

Tarlós István: Karácsony Gergelyre szavaznék most a legkevésbé

Elmondása szerint a főpolgármester csak ígérget, de nem tesz semmit, az őt érintő állandó zűrös ügyek kapcsán állandóan megijed és másra mutogat.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Tarlós István, Budapest volt városvezetője nemrégiben interjút adott, amelyben a közelgő önkormányzati választások volt a téma. Így Vitézy Dávidról, Karácsony Gergelyről és Szentkirályi Alexandráról is szót ejtett, akikről szerinte „objektív véleményt tud formálni, mert nem tervez visszatérni a nagypolitikába”. Kijelentette, Budapest vezetésére Szentkirályi Alexandra a legalkalmasabb jelölt, aki széles látókörű, van városvezetői tapasztalata, és jelentős a lobbiereje. Ennek kapcsán hozzáfűzte:

„Amikor azt mondom, hogy Alexandrának erősebb a lobbiereje, mint akármelyik ellenfelének, ezzel azt is mondom, hogy leginkább képes együttműködni azokkal az erőkkel, akiktől az önkormányzat mozgástere függ. Nekem is voltak a Fidesszel ellentéteim, de mindig megvolt az az alapegyüttműködés, amely eredményre vezetett. Most Karácsony Gergely fényesen bizonyítja, hogy milyen, amikor ez hiányzik. Itt el kell találni a helyes arányokat, és ezt Alexandrából sokkal inkább kinézem, mint Dávidból”. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

Míg Karácsony Gergely korábbi közgyűlési munkásságát úgy minősítette: „Benn ült öt évig a közgyűlésben – már amikor ott volt”. Amikor pedig a Metropol arról kérdezte, milyennek látja a főpolgármester elmúlt öt évét, azt mondta, a teljesítmény nagyon hiányzik, rá szavazna most a legkevésbé. „A főpolgármester úr önállósága is a legfinomabban szólva erősen megkérdőjelezhető, másrészt amikor felmerül a neve egy problémás ügy kapcsán, amelyből bőven van, akkor megijed és azonnal talál valaki mást, akire aztán mutogat” – fogalmazott Tarlós István.

Majd azzal folytatta: „Tíz esetből tízszer kitalálja, hogy őt már megint félrevezették, aztán eliszkol. Egyik vizsgálóbizottságot csinálja a másik után, különösen olyan ügyekben, amelyeknek ő is részese volt. Ezeknek a bizottságoknak aztán szeret az élére állni, és szavazni a kérdésben. Most az ilyen lépései inkább az őt körülvevő számos zűrös ügy eltakarási kísérleteiként értelmezhetők. Számomra ezek nem szimpatikus tünetek”. Végül pedig arról faggatták, mit gondol Karácsony újabb ígéreteiről, amelynek kapcsán azt mondta, Budapesten szerinte eleve nem feltétlenül a teljesítmények döntenek.

„Politikai hangulatkeltések, indulatok, a város többségének a beállítottsága befolyásolhatják az eredményt. A kampányígéreteknek általában nem érdemes sok hitelt adni. Karácsony Gergely például ismételget korábbi, azóta sem betartott ígéreteket. (…) A főpolgármesternek például köze sincs a kórházakhoz. A cégek igazgatóságaiból, felügyelőbizottságaiból pedig senkit nem tud leváltani. Arról a közgyűlés dönt. Elképzeli, hogy Gyurcsány majd leváltatja a DK-sokkal a saját emberét, mert Vitézy azt szeretné? Mintha Karácsony és Vitézy nem ismernék az önkormányzati törvényt sem. Alexandrától nem hallani szűk körben sem képtelenségeket” – fűzte hozzá Budapest korábbi főpolgármestere.