Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Kutatók: mégsem Kínából hozhatták be a koronavírust Olaszországba

Az eddigiek során úgy gondolták Olaszországban, hogy egy Kínából hazatérő pár hozhatta be a koronavírust, és indíthatta el a dominót, ami végül Európa és a világ egyik legsúlyosabb járványkitöréséhez vezetett.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Az eddigiek során úgy gondolták Olaszországban, hogy egy Kínából hazatérő pár hozhatta be a koronavírust, és indíthatta el a dominót, ami végül Európa és a világ egyik legsúlyosabb járványkitöréséhez vezetett.

Egy milánói kutatók által készített kutatómunka szerint azonban teljesen más a helyzet, ugyanis a legelső vírustörzseket nem tudták közvetlenül Kínára visszavezetni. Ennek vizsgálatához 371 lombardiai koronavírus-fertőzött vérmintáját használták fel, amit még február és április között vettek, hogy genetikai változásaik vizsgálatával felkutassák a vírustörzsek eredetét. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Olaszország volt az egyik legelső ország, amely Kínával szemben beutazási tilalmat vezetett be, azt feltételezve, hogy onnan származik az ő problémájuk is. A Milánói Egyetem egyik professzora azonban más véleményen van, a vírus genetikai feltérképezése után ugyanis kiderült, hogy a „terjedési lánc közvetlenül Kínát nem érintette”.

Habár február 20-án azonosították a legelső koronavírus-fertőzöttet a lombardiai hatóságok, a kutatók vélekedése szerint a tartós lakossági fertőzés már jóval ezelőtt megkezdődhetett. A betegek, akikről a mintát vették rendkívül különböző tünetsúlyossággal rendelkeztek, voltak enyhe, közepes és súlyos betegek.

A tanulmány szerint az azonosított vírustörzsek, amelyek a tartomány járványkitörésének nagy részéért felelősek, dominánsan két „családfához” tartoztak, de egyik sem tartalmazott olyan vírustörzseket, amiket még a pandémia kezdetén, Kínában izoláltak.

A kutatómunka alapján úgy tűnik, Lombardiába több különböző alkalommal is bejöhetett a koronavírus. Az egyik törzs relatíve kis csomópontokat okozott, aminek úgy tűnik, Közép-Európa lehetett az első számú forrása, ahova akár már január második felében betehette a lábát.

https://liner.hu/ujabb-husfeldolgozoban-tort-ki-a-koronavirus-jarvany/

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.