Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,34 Ft
Euró
391,88 Ft
Font
466,49 Ft
Bitcoin
57,751 $

A benzin ára nem módosul, a gázolajé emelkedik péntektől

A hét utolsó munkanapján ismét változást tapasztalhatunk a töltőállomásokon, ám ezúttal csak a gázolaj drágul.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A héten pénteken ismét változást tapasztalhatunk a benzinkutakon. A benzin ára most nem módosul, a gázolaj ára 2 forinttal emelkedik, így az aktuális átlagárakat figyelembe véve az alábbiakra számíthatunk:

A 95-ös benzin 604 forintba fog kerülni literenként, míg a gázolaj literjéért 603 forintot fognak elkérni a töltőállomásokon – írta meg a holtankoljak.hu szakportál. Múlt pénteken egyébként arról is beszámoltunk, hogy a KSH friss adatokkal szolgált a régiós üzemanyagárakról.

Így fény derült rá, hogy a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál. De azt is megírtuk, hogy május 17-től tovább csökkentek a hazai üzemanyagárak: a benzin bruttó 5 forinttal, a gázolaj bruttó 4 forinttal lett olcsóbb.

Ezáltal előbbi literje 607, utóbbié 605 forintba került a kutakon. Előtte pedig arról érkezett hír, hogy május 15-től sem a benzin, sem a gázolaj nagykereskedelmi ára nem változott, vagyis a 95-ös benzin literenként 612, a dízel 609 forintért volt beszerezhető.

Magyar Péter visszatért Ukrajnából, már megy is az EFOTT-ra

Magyar Péter nem sokkal azután, hogy visszatért a háború sújtotta Ukrajnából, az EFOTT felé veszi az irányt.

Miért négyévente rendezik meg az olimpiát?

Az ókori görög hagyományoktól a modern kori megújulásig ívelő út magyarázza az olimpiai játékok négyévenkénti rendezésének gyakorlatát.