Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,981 $

Több mint 200 rengés rázta meg Tajvant alig pár óra alatt

Több mint 200 földrengést regisztráltak Tajvanban az éjszaka folyamán, így az ott élők nem aludhattak nyugodtan.

...svg content...Fotó: Unsplash/Jack Brind
Ázsia

Hujber Dávid

Szerkesztő

A több mint 200 rengés közül a legerősebb 6,1-es erősségű volt. A tajvani kormány arról számolt be, hogy a több tucatnyi földrengés miatt az épületek meginogtak, amik a több mint két héttel ezelőtt sújtó hatalmas rengés utórengései voltak.

A 6,1-es erősségű rengés éjjel 2 óra 30 perckor csapott le, majd perccel később egy hasonló erősségű rengés rázta meg Tajvant. Szakértők szerint számíthatnak még rengésekre, de azok talán már nem lesznek olyan erősek, mint a legutóbbiak. Az Al Jazeera azt írja, Hualienben a kormány bejelentette, hogy a folyamatos utórengések miatt kedden zárva maradnak az iskolák és az irodák. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Április elején a nagy földrengésben épületek dőltek össze, köztük egy hotellel. Szerencsére a hotel üres volt az összeomlás ideje alatt, miután bontás alatt állt, melynek egy részét a természet végezte el. Az elmúlt 25 év legsúlyosabb földrengése volt ez Tajvanban, amit most újabb rengések követtek.

Miután a 23 millió lakost számláló ázsiai sziget két tektonikus lemez találkozásánál fekszik, nem ritkák az erősebb földrengések ezen a területen. Reggel 8 órakor is volt egy 5,8-as erősségű földrengés a fővárosban, miközben az ingázók épp munkába indultak. Számos városban és faluban érezték a rengéseket, de súlyos károkról egyelőre nem számoltak be.

Meglepő kijelentést tett Vitézy Dávid

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt egy friss interjúban kifejtette, hogy elvi szinten nem zárkózna el a Karácsony Gergellyel való együttműködéstől a június 9-i választás eredményétől függetlenül.