Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,69 Ft
Euró
393,73 Ft
Font
457,51 Ft
Bitcoin
66,506 $

Már 1000 sérültje van a hatalmas tajvani földrengésnek

Eddig legkevesebb 1000 sérültről tudni, akik valamilyen sérülést szenvedtek a tajvani földrengés miatt.

Fotó: A tajvani országos tűzoltóság képén a mentőalakulat tagjai áldozatokat keresnek egy megrogyott épületben, a kelet-tajvani Hualienben 2024. április 3-án, miután 7,2-es erősségű, az utóbbi negyed század legerősebb földrengése volt Tajvanon. Hét ember életét vesztette, legalább hétszázharminc megsérült, épületek, autópályák rongálódtak meg. MTI/EPA/Tajvani országos tűzoltóság
Ázsia

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nemrég számolhattunk be arról, hogy egy erősebb földrengés rázta meg Japánt. Röviddel azelőtt pedig Tajvant sújtotta egy olyan erős rengés, melyre 25 éve nem volt példa az országban, amire Kína a saját területeként tekint. A helyszíni videók még inkább bemutatták azt a pusztítást, amit a természeti katasztrófa okozott.

Legkevesebb 9 ember haláláról tudni, akiken már nem lehetett segíteni. Rögtön tudni lehetett, hogy nagy a baj, amikor a 7,2-es erősségű földrengés házakat döntött romba, és százával sérültek meg emiatt. Az Al Jazeera a hivatalos tájékoztatás szerint azt írja, eddig összesen 1038 sérültről tudni, és 52 embert még mindig nem találnak. Soron kívül Helyszíni fotókon a Vácnál történt baleset, teljes útzár az M2-es autóúton

Emiatt lehetséges, hogy sokkal több halottja lesz a földrengésnek, mivel ezeket az emberek eltűntként tartják nyilván, és elérhetetlenek jelenleg. A közel 10 áldozatra Hualienben találtak rá, más körzetből egyelőre nem érkezett arról információ, hogy lennénk halottak. A Taroko Nemzeti Parkban délelőtt túrázó csoportból három ember vesztette életét, miután a földrengés hatására sziklák borultak rájuk.

Többek között drónókkal és helikopterekkel keresték az ismert parkban rekedt embereket. Körülbelül 38 emberről tudnak, akik egy parkba lévő szállodába tartottak, amikor eltűntek, néhány kollégájukra viszont élve találtak rá. Jelenleg is zajlanak a kutatások a területeken, keresik az esetleges túlélőket.

1999-ben egy 7,6-os erősségű rengés körülbelül 2400 ember halálát okozta, és 10 ezren megsérültek. Jelenleg ennél sokkal jobb a helyzet, de mivel sok az eltűnt, valós esély van arra, hogy tovább nő az áldozatok száma a következő napokban, és egyesek talán soha nem kerülnek elő. Tajvan kormánya minden segítséget megad a kutatócsapatoknak, akik a nap 24 órájában dolgoznak.

Csalás miatt folyik nyomozás az Exit Travel ellen, egy dühös ügyfél festékszóróval üzent a cégnek

Az Exit Travel dunaszerdahelyi irodájának ablakát dekorálta ki valaki egy egyértelmű üzenettel.

Érkezik egy újítás a Chrome-ba, sokan szeretni fogják

Számos fejlesztést kapott a böngésző az elmúlt időszakban, és most egy újabb, az időnként szinte mindenki által használt PDF-ek aláírásával kapcsolatos funkció bevezetése is várható.