Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,15 Ft
Euró
392,89 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
66,757 $

Helyszíni videók a Tajvanon pusztított földrengésről, az összedőlt épületekről

Nagy volt a káosz és a riadalom a pusztító erejű földrengés miatt, 25 éve nem volt példa arra, hogy ilyen erejű rengés rázza meg Tajvant.

Fotó: Unsplash/Mark Ivan
Ázsia

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, óriási földrengés rázta meg Tajvant, amire 25 éve nem volt példa. Ezúttal egy 7,5-ös erősségű rengés okozott káoszt és riadalmat, miután sorra dőltek össze a házak, az épületek, ahol jelenleg is mentési, kutatási munkálatok zajlanak. Szerencsére a rengés akkor következett be, amikor az emberek többsége már munkába tartott, míg a gyerekek az iskola felé vették az irányt.

Emiatt sokkal kevesebben tartózkodtak az épületekben, mint nem sokkal azelőtt, amikor még aludtak, készülődtek az emberek. Szintén szerencsés, hogy az időjárás ideális, mely nem nehezíti a mentési munkálatokat, így a mentőcsapatok is gyorsabb tempóban tudnak haladni a mentésekkel, a kutatásokkal.

A helyszínen készített felvételek beszédesek, egyre több összedőlt, megrongálódott épületről számolnak be. A helyiek egy emberként segítenek a társaikon, igyekezvén kihozni őket a romok alól, miután az épületek bármikor tovább omolhatnak, így fennáll a veszélye annak is, hogy túlélőkre, a sérültekre zuhannak a nehezebb elemek.

Így nullázta le az Arsenal a Chelsea-t a londoni derbin (videó)

A vártnál is simábban hozta az Arsenal a Chelsea elleni londoni derbin, szinte momentuma nem volt a vendégeknek.

Szerda este ismét pályára léphet Szoboszlai a Liverpoolban, élőben adja a tv

Nagy kérdés, hogy Szoboszlai Dominik mennyi lehetőséget kap Jürgen Klopptól, mert mostanában egyre többször jelölte a kispadra a magyar válogatott csapatkapitányát.

Súlyos baleset történt az M1-esen, felborult egy autó

Felborult egy autó az M1-es autópályán, ami miatt a hatóságokat azonnal a helyszínre riasztották, és az érintett szakaszon forgalomkorlátozás van érvényben.