Tabletta alakú kivágásra cserélhetik a notchot az iPhone 14 modelleknél

Illusztráció/svetapple.sk
not image

Kulcsár Péter

2022. február 28. - 19:58

Egy igencsak érdekes kép jelent meg az interneten, melyen állítólag az iPhone 14 Pro kijelzőjének vázlata látható.

A fotó először a kínai Weibo közösségi portálon bukkant fel, később pedig Ross Young Apple-szivárogtató osztotta meg Twitter-oldalán, aki azt állítja, hogy meg tudja erősíteni, az először januárban bemutatott vázlatrajz legitim és hiteles forrásoktól származik.

Ha valóban hihetünk a fényképnek, akkor az iPhone 14 Pro esetében a cupertinóiak elhagyhatják a régóta használt, szenzorokat tartalmazó notchot, és lecserélhetik egy tabletta alakú kivágásra, illetve egy gömb formájú nyílásra – előbbiben az érzékelők kaphatnak helyet, míg utóbbiba a szelfikamerát szerelhetik.

Ming-Chi Kuo analitikus szerint az Apple azt tervezi, hogy a Face ID-t 2023-tól a kijelző alá helyezik, ami teljes képernyős kialakítást feltételez a jövőben, ezáltal elképzelhető, hogy jövőre a notchon kívül a tabletta alak is eltűnhet.

Az iPhone 14 termékcsalád várhatóan négy modellt tartalmaz majd, egészen pontosan két 6,1 hüvelykes okostelefont és két 6,7 hüvelykes mobilt, ám a specifikációk és a részletek egyelőre nem ismertek, csupán találgatások szintjén tudhatunk róluk.