Clouds
21 Budapest
Dollár
356,48 Ft
Euró
386,97 Ft
Font
437,26 Ft
Bitcoin
27,356 $

Mióta itt jártál:

Sztrájkolnak a német repülőtereken, több száz járatot kellett törölni

Fotó: MTI/EPA/Filip Singer
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Németországban sztrájkba lépett a biztonsági személyzet, azt követelve, hogy emeljék meg fizetésüket.

A TRT World jelentése szerint szinte az összes járatot törölni kellett, melyek eredetileg a berlini és a hamburgi repülőterekről indultak volna, miután a repülőterek biztonsági személyzete sztrájkolni kezdett az alacsony bérek miatt.

Soron kívül A benzin beszerzési ára nem változik, a gázolajé viszont csökken péntektől

Noha a bejelentett sztrájk csupán egy napig tart, így is több száz járatot kellett törölni: a berlini nemzetközi repülőtér bejelentette, hogy hétfőn egyáltalán nem indítanak kereskedelmi járatokat, de több érkező járatot is érint a munkabeszüntetés.

A berlini repülőtér honlapján azt írja:

“A repülésbiztonsági ellenőrzéseknél dolgozók figyelmeztető sztrájkja miatt ma, március 13-án nem indulnak kereskedelmi járatok a BER-en. Ez a bejövő járatokat is érintheti.”

Közlésük szerint mintegy 200 járatot kellett törölniük a sztrájk miatt, mely 27 ezer utast érint, őket pedig arra kérték, hogy vegyék fel a kapcsolatot a légitársaságokkal, hogy tájékozódhassanak járatuk aktuális státuszáról.

Eközben a hamburgi repülőtér hétfőn közölte, ezen a napon nem menetrendszerűen indulnak a járatok, hozzátéve, hogy a sztrájk miatt járattörlések és késések is várhatók. Hozzátették, a munkabeszüntetés több mint 120 induló és legkevesebb 50 érkező járatot érint, melyeket törölni kellett.