Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Mióta itt jártál:

Nem várt problémákba ütközhet, aki németországi utazást tervez

Fotó: Törölt járatokat mutat az egyik kijelző a Berlin-brandenburgi Willy Brandt Nemzetközi Repülőtéren, a német főváros melletti Schönefeldben 2023. január 25-én, amikor a ver.di szakszervezet felhívására 24 órás munkabeszüntetést tartanak a béremelést követelő reptéri dolgozók. A sztrájk miatt mintegy 300 járatot kellett törölni. MTI/EPA/Filip Singer
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

Amennyiben nem sikerült feloldani az ellentéteket, úgy adott esetben járattörlésekre is sor kerülhet.

Sztrájk akadályozza majd hétfőn a berlini repülőterének működését, a fővárosi repülőtér biztonsági személyzete ugyanis sztrájkot hirdetett a további túlóradíjak kiharcolása érdekében.

Soron kívül Szív- és légzőszervi vizsgálatokat végeztek Ferenc pápánál

A “Verdi” szakszervezet hosszú ideje folytat már tárgyalásokat, ám ezek eddig egytől-egyig eredménytelenül zárultak – áll a sztrájkbizottság közleményében.

A berlini repülőtér vezetősége az utasok és poggyászok feldolgozásának nehézségeire, valamint esetleges járattörlésekre figyelmeztet, a legfrissebb hírek pedig már arról szólnak, hogy az induló járatok mind törlésre kerülnek, ami a becslések szerint 27 ezer utast érinthet.

Legutóbb január 25-én volt jelentős hatást kiváltó sztrájk a Berlin-Brandenburg repülőtéren, akkor a járatok indítását és fogadását is leállították.

A munkabeszüntetés mintegy 35 ezer utast érintett, akiknek jegyeit egy nappal későbbre tették át, illetve voltak, akiket más repterekre irányítottak. A januári sztrájk során a Verdi szakszervezet 500 eurós fizetésemelést szeretett volna kiharcolni a repülőtéri és földi kiszolgálást végző alkalmazottaknak.