Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,05 Ft
Euró
392,48 Ft
Font
458,32 Ft
Bitcoin
62,207 $

Itt a Liverpool kezdője, Szoboszlai a kispadról ugorhat be

A Liverpool ismertette a kezdőjét a Norwich City elleni FA Kupa-találkozó előtt, ami Szoboszlai Dominik visszatérése miatt is fontos.

Fotó: Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2024. január elsejei Liverpool - Newcastle United mérkőzésén a liverpooli Anfield stadionban. MTI/EPA/Adam Vaughan
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az elmúlt napokban nagyon sok szó esett a Liverpoolról, miután Klopp váratlanul bejelentette, az idény végén távozik. Nincs szó személyes konfliktusról, ahogyan betegségről sem, egyszerűen a klasszis német edző elfáradt, kimerült, és szeretne egy kicsit pihenni. Egyelőre ő maga sem tudja, mi lesz vele, és még az sem kizárt, hogy ezzel lezárul az edzői pályafutása.

Erre van a legkevesebb esély, hiszen a német legenda még mindig csak 56 esztendős, sok év állhatna előtte edzőként. Az elmúlt közel 10 év azonban rendkívül intenzív volt számára, és egy ideje érezte, el fog jönni ez a pont. Sokakat sokkolt a hír, Xabi Alonsót is meglepte a döntés, aki lehetséges, hogy nyártól már a Liverpool edzője lesz. Soron kívül Kiderült, mikortól lehet megvásárolni a magyar válogatott hazai meccseire a bérleteket

Guardiola sem hisz abban, hogy Klopp nem fog visszatérni, de elismerte, jobban fog aludni a riválisa nélkül az angol bajnokságban. Sokan pályáznak a helyére, ám Alonso érkezése több mint kézenfekvő lenne, aki szintén a Bundesligát hagyná el az angolok kedvéért, akárcsak tette azt Klopp 2015-ben.

Amíg Klopp az edző, minden marad a régiben, majd egy új korszak veszi kezdetét. Addig is, a német szeretne a lehető legjobban teljesíteni, és még az sem kizárt, hogy három kupagyőzelemmel és egy bajnoki címmel köszön el, miután a Ligakupában döntősök, vezetik a bajnokságot, az Európa-ligában is favoritok, míg az FA Kupában a Norwich City ellen fognak játszani vasárnap délután hazai pályán.

A legnagyobb kérdés az volt, hogy Szoboszlai Dominik ott lesz-e a pályán, aki egy sérülés után térhet vissza. A magyar válogatott csapatkapitánya meccsek óta nem volt elérhető, de nemrég felépült, viszont a csapat nem akarta megkockáztatni, hogy ideje korán visszatér, így kivárták a hétvégét a kupameccsel. 1 órával a találkozó előtt ismertették a kezdőcsapatot, és azoknak a névsorát, akik a kispadról állhatnak be a meccs későbbi részében: